Kulturális pályázati lehetőség a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalnál - hétfőtől már leadhatók az iratok
Vissza

Kulturális pályázati lehetőség a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalnál - hétfőtől már leadhatók az iratok

Egy hónap (január 6-a és február 6-a között) áll rendelkezésére az érdekelteknek, hogy kulturális téren és témában pályázzanak támogatásra Kolozsvár polgármesteri hivatalánál. Idén az önkormányzat 12 millió lejjel finanszírozza a kulturális pályázatokat. Az intézmény olyan elképzeléseket vár, amelyek hozzájáruljanak Kolozsvár szociális és városi fejlődéséhez.

Kolozsvár önkormányzata 2020-ban 12 millió lejes keretből finanszíroz kulturális terveket, programokat, 600 ezer lejt pedig szociális pályázatok támogatására ajánl fel. A támogatásra olyan civil szervezetek, magánszemélyek vagy jogi személyek pályázhatnak, akik a széles közönségnek szóló, általános érdeklődésnek örvendő, helyi vagy regionális projekteket bonyolítanának le. Az önkormányzat a programokat legfeljebb 90%-os arányban finanszírozza – tájékoztat az intézmény sajtóközleményében.

             A pályázati kiírás célja az innovatív, interdiszciplináris, részvételi kulturális programok és művészeti alkotások létrehozásának bátorítása. Olyan projekteket várnak, amelyek hozzájárulnak Kolozsvár szociális és városi fejlődéséhez. Az önkormányzat a kolozsvári kulturális ágazatot támogatná a pályázati kiírással, és megkönnyítené ennek a szektornak egyéb ágazatokkal, például oktatással, kutatással való együttműködést. A pályázat révén elősegítené a társadalmi kohézió minél magasabb szintű és minél többrétű megvalósulását, az interkulturális párbeszédet, és népszerűsítené az etnokulturális sokszínűséget is.

             További célkitűzései a hivatalnak a pályázati támogatások révén: a kísérleti, eredeti ötleten alapuló kezdeményezések bátorítása; az épített örökség és a kulturális hagyományok értékként való megjelenítése; a kulturális tapasztalatcsere; koprodukciók elősegítése; a kulturális termékek és azok előállítói mobilitásának ösztönzése; a helyi, országos és nemzetközi együttműködések támogatása; a közönségnevelés és a kulturális rendezvények jobb elérhetősége; az életen át tartó kulturális nevelés, a kulturális kutatás és interszekcionális kutatás elősegítése; kulturális témájú tanulmányok, jelentések és stratégiák kidolgozása; Kolozsvár láthatóságának és ismertségének növelése; a fiatal tehetségek támogatása; a kulturális szektor szakértelmének növelése; és a kulturális téren tevékenykedő kolozsvári szervezetek fejlődésének elősegítése.

Az önkormányzat a következő típusú pályázatokat várja:

♦ Kulturális, művészeti, oktatási témájú pályázatokat. Ebben a kategóriában a 2000/26-os kormányrendelet alapján létrehozott alapítványok vagy egyesületek pályázhatnak, akik kolozsvári székhelyű, állami fenntartású kulturális vagy oktatási intézményekkel társultak;

♦ Ifjúsági témájú pályázatokat;

♦ Regionális kulturális pályázatokat;

♦ Helyi kulturális pályázatokat;

♦ A Kolozsvár 100 programhoz kapcsolódó pályázatokat;

♦ Szociális témájú pályázatokat.

        A pályázati feltételeket a 2005-ben elfogadott 350-es törvény, és egyes esetekben az önkormányzat és a kedvezményezettek között megkötött vissza nem térítendő támogatásokra vonatkozó szerződés feltételrendszere szabja meg.

       A pályázatokat január 6-tól február 6-ig várja az önkormányzat. Minden pályázatot egy példányban és CD-n vagy adathordozón kell benyújtani a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal iktatóirodájánál, vagy online is fel lehet tölteni a www.primariaclujnapoca.ro honlapon (Administraţie – Servicii online – Depune cereri – Serviciul management proiecte sociale, culturale şi sportive aloldalon) vagy a www.edirect.e-guvernare.ro honlapon. A határidő lejárta után benyújtott pályázatokat az önkormányzat nem veszi figyelembe, és kiegészítéseket sem fogad el. Az elbírálás eredményeivel kapcsolatos fellebbezéseket március 9-11 között lehet benyújtani.

Borítókép: illusztráció, kolozsvári napok


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Megviseli az albérletpiacot az ...
Simona Halep római diadala
Pármai Filmzenei Fesztivál: legjobb ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ