Kriminalisztikai intézet: kell a Horváth Anna lehallgatására használt riportermagnó
Vissza

Kriminalisztikai intézet: kell a Horváth Anna lehallgatására használt riportermagnó

Váratlan fordulat következett be szerdán a Legfelső Bíróságon Kolozsvár volt alpolgármestere korrupciós perének mai tárgyalásán.

Az Országos Kriminalisztikai Intézet (INEC) arra kérte a bíróságot, engedélyezze arra vonatkozó kérvényüket, hogy a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) rendelkezésükre bocsássa a 2016 májusában Horváth Anna és Fodor Zsolt beszélgetésének rögzítésére használt riportermagnót. A Karolina (Muzeului) tér egyik teraszán zajlott 2016 májusi találkozás során Horváth Anna a saját választási kampányának esetleges finanszírozásáról beszélt az Euro GSM tulajdonosával. Ugyanakkor szóba került az is, hogy a közelben levő egyik ingatlan kapcsán hosszú hónapok óta tart a városházi dokumentáció kibocsátása, amelyet az üzletember kért. A védelem azt állítja, hogy a hangfelvétel csupán a beszélgetés megkezdése után 10 perccel indul, a fordítás pedig nagyon sok helyen súlyos tévedéseket tartalmaz. Horváth Anna és ügyvédje azt kérte a bíróságtól, a hangfelvételt vessék alá egy teljes körű műszaki szakvizsgálatnak annak érdekében, hogy kiderítsék: kivágtak-e vagy hozzátettek-e valamit. Ezek pontos megállapítására az INEC beszélgetést rögzítő riportermagnót kérte.

- A bíróság elfogadta a kérvényt. Tudomásom szerint nem bonyolult műszaki eljárásról van szó. A kezdetektől azt állítottuk, a hangfelvétel tíz perccel a beszélgetés elkezdése után kezdődik csupán el. Mi több, az állományon 2016 augusztusi dátum jelennek meg, holott a hangfelvétel májusban készült. A bíróság úgy döntött, engedélyezi az INEC kérését és ezáltal felkérte a DNA-t, bocsássa a kriminalisztikai szakemberek rendelkezésére a beszélgetés rögzítésére használt riportermagnót – mondta Sergiu Bogdan védőügyvéd.

A következő tárgyalásra február 20-án kerül sor.

Mint ismeretes, a DNA befolyással való üzérkedéssel és pénzmosással vádolja Horváth Annát. Tavaly márciusban alapfokon 2 év és 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték Kolozsváron.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szlovénia nem hosszabbítja meg a ...
Kedvezményekkel élénkítik az oltási ...
Újabb adag Pfizer-BioNTech vakcina ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ