Kórházban ápolják Catherine Deneuve francia filmsztárt
Vissza

Kórházban ápolják Catherine Deneuve francia filmsztárt

„Nagyon korlátozott és így visszafordítható érkatasztrófa” áldozata lett Catherine Deneuve. A 76 éves francia filmsztárt Párizsban kórházban ápolják – erősítette meg szerda este a színésznő családja a Le Parisien című napilap értesülését.

Claire Blondel, a filmsztár ügynöke az AFP francia hírügynökséggel azt közölte, hogy Catherine Deneuve „ischemiás érkatasztarófát” szenvedett. 

„Szerencsére nincsen semmilyen mozgási zavara, csak néhány nap pihenésre van szüksége” – mondta az ügynök, aki egyéb részletet nem közölt a színésznő állapotáról. 

A Le Parisien című napilap úgy értesült, hogy a színésznő szerdára virradó éjjel rosszul lett és kórházba került. 

A család és az ügynök által használt fogalmak alapján a francia hírügynökség szerint nem lehet biztosan megmondani, mi történt Catherine Deneuve-vel. 

A legkevésbé súlyos esetben a filmsztárnál átmeneti keringési zavar (tranziens iszkémiás attak – TIA) lépett fel, amely az agyi érkatasztrófa enyhébb és átmeneti formája, s amelyet a stroke-hoz hasonlóan a vérkeringés leállása okoz, de a rövid ideg tartó tünetek maradéktalanul eltűnnek. Ugyanakkor a TIA is sürgős ellátást igényel, mert jelentősen növeli a következő napokban az agyvérzés kockázatát. 

Catherine Deneuve az elmúlt hetekben folyamatosan dolgozott, a hét elején Emmanuelle Bercot francia filmszínésznő De son vivant című új filmjében forgatott.

(Fotó: Getty Images)


EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Két hónap alatt több mint 350 elefánt ...
Életfogytiglanra ítéltek egy angol nőt, ...
Utasszámhoz igazítják a közszállítási ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ