Kolozsváron vendégszerepel a budapesti Fesztivál Akadémia
Vissza

Kolozsváron vendégszerepel a budapesti Fesztivál Akadémia

A Fesztivál Akadémia Budapest alapítói, Kokas Katalin és Kelemen Barnabás hegedűművészek különleges zenei programmal várják az érdeklődőket május 14-én, szombat este 7 órától a Kolozsvári Magyar Opera színpadán: Johannes Brahms és Igor Sztravinszkij művei neves előadók közreműködésével hangzanak el – derül ki a szervezők közleményéből.

Mint írják, a Fesztivál Akadémia Budapest (FAB) sztárjai tavasszal turnéra indultak, amelynek Pécs, Nyíregyháza és Marosvásárhely mellett többek között Kolozsvár is állomása.

A szombati esemény részeként elhangzik a Johannes Brahms által komponált g-moll zongoranégyes, op. 25 Kelemen Barnabás (hegedű), Kokas Katalin (brácsa), Fenyő László (cselló) és Bogányi Gergely (zongora) előadásában.

A továbbiakban a komolyzenei irodalom egyik legismertebb klasszikusát, Igor Sztravinszkij A katona története című kamaraoperáját is hallhatja a közönség oratorikus verzióban. Zenészek: Horváth Bence (trombita), Kokas Katalin (hegedű), Bartek Zsolt (klarinét) Jankó Attila (fagott), Erdei Csaba (harsona), Puporka Jenő (bőgő) és Joó Szabolcs (ütőhangszerek). A mű történetét előadják Molnár Piroska (mesélő), Epres Attila (ördög), Ifj. Vidnyánszky Attila (katona) és Kelemen Hanna (feleség) színművészek. Vezényel Kelemen Barnabás, rendező Ascher Tamás.

Az előadásra jegyek kaphatók az eventbook.ro weboldalon, vagy az intézmény jegypénztárában.


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Nyolc magyar filmet láthat a közönség a ...
Egyelőre nem terveznek megszorító ...
A jegybank 4,75 százalékra emelte az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ