Kolozsvári U-BT: hatból hat
Vissza

Kolozsvári U-BT: hatból hat

Értékes győzelemmel kezdte el rendkívül zsúfolt november végi programját a Kolozsvári U-BT férfi kosárlabdacsapata, amely tíz nap alatt négy mérkőzést játszik. Hétfőn este ebből a sorozatból az elsőt, a Krajovai U MSC elleni kiszállást tudta le Mihai Silvăşan és a montenegrói Dusko Vujosevics legénysége, amely egy 5–7 perces „zárlatot” leszámítva magabiztos teljesítménnyel kényszerítette főhajtásra a bajnoki pódiumra hajtó oltyán csapatot.

Látványos távoli dobásokkal kezdődött a találkozó: a hazaiaktól Porter Troupe talált be, amire Patrick Richard és Vida Dávid is ugyanúgy válaszolt, így az U-BT át is vette a vezetést (3:6). A kolozsváriak támadójátéka remekül ment, így nem kellett sokat várni arra, hogy a vendégek előnye tízpontosra dagadjon (7:17), de ennél többet már nem engedett meg a vendéglátó gárda, amely a negyed végére valamelyest felzárkózott. A második játékrész elején hiába lett ismét két számjegyű a különbség (22:32), kihasználva a kolozsvári támadók és hátvédek egy gyengébb periódusát, a Krajovai U teljesen ledolgozta hátrányát, és a messziről nagyon jól célzó, korábban már említett Troupe, valamint Omari Mulumba kosaraival a végére a vezetést is átvette.

Térfélcsere után folytatódott a kiegyensúlyozott küzdelem: a remek napot kifogó Richard vezetésével az U-BT többször is 6–8 pontosra növelte előnyét, de a hazaiak megannyiszor vissza tudtak jönni, így az utolsó tíz percet mindössze 3 pont előnnyel kezdték a kolozsváriak (63:66). Az utolsó negyed első kosarára több mint 3 percet kellett várni, akkor Richard távoli dobása ült, s mintegy megpecsételte a játék végkimenetelét: a kolozsváriak jó játékkal, magabiztos védekezéssel tartották lőtávolságon kívül a krajovaiakat, akik nem tudták izgalmassá tenni az utolsó perceket sem.

Végeredmény: • Krajovai U MSC–Kolozsvári U BT 74:81 (20:26, 24:15, 19:25, 11:15) – a kolozsvári pontszerzők: Patrick Richard 24, Kerron Johnson 23, Karlo Zganec és Donatas Tarolis 10–10, Kuti Nándor-Levente 7, Darko Planinics 4 és Vida Dávid 3.

Az U-BT ma este 7 órától Botevgradban lép pályára a FIBA Európa Kupa csoportkörében, és akár a továbbjutását is bebiztosíthatja a bolgárok ellen, majd szombaton 17 órától a Nemzeti Liga 7. fordulójában a Bukaresti Steaua otthonában vendégeskedik; 27-én, szerdán 19 órától pedig az orosz Jenyiszej Krasznojarszk csapatát fogadja a BT Arénában.

A 6. forduló további eredményei az A-csoportból: • Bukaresti Steaua–Bukaresti Dinamó 101:97 • Temesvári KK–Nagyváradi ESK MSC 86:94 • Piteşti-i Argeş BCMU–Nagyszebeni ESK  59:77. A sorrend: 1. U-BT 12 PONT, 2. Nagyvárad 10, 3. Krajova 9, 4. Nagyszeben 9, 5. Steaua 9, 6. Dinamó 8, 7. Temesvár 8, 8. Piteşti 7.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Tofán Zsolt: nem tudom, ...
Miniszter: több mint hatezerrel nőtt a ...
Öt felnőtt és két gyermek vesztette ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ