Kiosztotta a kulturális és szociális támogatásokat az önkormányzat
Vissza

Kiosztotta a kulturális és szociális támogatásokat az önkormányzat

6,4 millió lejes támogatást nyújtott júniusi ülésén az önkormányzat a kolozsvári kulturális ágazatnak, a kiírására beérkező pályázatokra. A legnagyobb támogatást, 1,4 millió lejt a TIFF filmfesztivál kapta, de a magyar civil szféra szervezetei is hozzájutottak a költségvetési pénzekhez: a PONT Csoport 280 ezer lejt kapott, de például a Váróterem Projekt, a Szarkaláb Kulturális Egyesület vagy a Kolozsvár Társaság által benyújtott pályázatok is részesülnek a támogatásból. A szociális téren tevékenykedő civil szervezetek 81 ezer lejes önkormányzati támogatáshoz jutottak, közöttük a Solidaris Egyesület is kapott pénzt a Telefonos Szeretetszolgálat, illetve a Menedékszoba projektjeinek működtetésére.

A Kolozsvári Tanács a mai tanácsülésén fogadta el azt a kilencven határozatot, amelynek értelmében anyagilag támogatják a kultúrával és szociális védelemmel foglalkozó civil szervezeteket. Oláh Emese RMDSZ-es alpolgármestertől megtudtuk: most az év elején benyújtott és sikeresnek bizonyult pályázatok támogatásáról fogadtak el határozatokat.

„A Kolozsvári Polgármesteri Hivatal újabb pályázati kiírást hirdet meg ebben a hónapban. Erre is pályázhatnak azok a civil szervezetek, amelyek pályázata az első kiíráskor hiányosnak minősült, illetve azok, amelyek év elején nem nyújtottak be pályázatot. A járványhelyzetre való tekintettel a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal felkérte a pályázó szervezeket, hogy írásban nyilatkozzanak arról, meg tudják-e valósítani a projektjeiket, amelyekre előzőleg támogatást kértek. Azoknak a szervezeteknek, amelyek ezt írásban jelezték, most megszavaztuk a kiutalandó összeget – nyilatkozta a Szabadságnak Oláh Emese.

A mai ülésen az alábbi magyar vonatkozású civil szervezeteknek szavaztak meg anyagi támogatást: Kolozsvár Társaság,  Váróterem Projekt Egyesület, Pont Csoport, Kolozsvári Operabarátok Köre, Filmtett Egyesület, Operettissimo Egyesület, Agnus Média Alapítvány, Csemete Alapítvány, Erdélyi Kárpát Egyesület, Turul Íjász Klub, Hangya Egyesület, Szarkaláb Kulturális Egyesület, Shoshin Színházi Egyesület, Tranzit Alapítvány, Erdélyi Múzeum Egyesület, Orbán Balázs Akadémia Egyesület stb. A Kolozsvári Magyar Napokat szervező Kincses Kolozsvár Egyesület most nem szerepelt a nyertes pályázók között.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Októbertől újraindul az Iskola ...
Kolozs megye: 25 diák és 12 pedagógus ...
Húsz guggolásért „egészségjegy” váltható

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ