Kikapott az elődöntőben a férfi vízilabda-válogatott
Vissza

Kikapott az elődöntőben a férfi vízilabda-válogatott

A magyar férfi vízilabda-válogatott kikapott az olasz csapattól a kvangdzsui világbajnokság csütörtöki elődöntőjében, ezzel eldőlt, hogy nem szerez olimpiai kvótát a Koreai Köztársaságban. A szombati bronzmérkőzésen megismétlődik a két évvel ezelőtti margitszigeti döntő, azaz Märcz Tamás együttese a horvátokkal találkozik – közép-európai idő szerint 10 órakor.

A két csapat idén az Európa Kupa zágrábi nyolcas döntőjében a négy között találkozott egymással, a magyarok akkor Varga Dénes négy góljának is köszönhetően 12–11-re nyertek.

Az olaszok mindjárt az első támadásukból emberelőnybe kerültek és kíméletlenül kihasználták a lehetőséget, de aztán Pohl Zoltán és Sedlmayer Tamás góljaival a magyarok fordítottak. Miután az olaszok egyenlítettek, a harmadik és a negyedik magyar fór is góllal zárult – előbb Manhercz Krisztián, majd Vámos Márton volt a befejező –, miközben az olaszoknak három emberelőnyös akciójuk is a magyar blokkban halt el, így ígéretes magyar vezetéssel zárult az első játékrész.

Az olaszok egy emberelőnyből és egy megúszásból szerzett góllal 58 másodperc alatt egyenlítettek a második negyed elején, majd két góllal elléptek. Zalánki Gergő ugyan bődületes kapufás góllal szépített, de az olaszok visszaállították a különbséget, s miután Bátori Bence a szünet előtt kétszer is próbálkozhatott emberelőnyben, de előbb a kapufára lőtt, majd Marco Del Lungo hárított, mondhatni, hogy ebben a negyedben úszott el a magyar döntő még akkor is, ha az olaszok csak két góllal vezettek a nagyszünetben.

Persze, ekkor még messze nem volt lejátszva a meccs, a harmadik negyedben az olaszok pontatlanok voltak, miközben Hárai villant centerből, majd Angyal Dániel egyenlített. Az olaszok másfél perccel a szünet előtt megtörték több mint másfél negyeden át tartó gólcsendjüket, majd hét másodperccel a vége előtt ötméterest kaptak, ezzel visszaállt a kétgólos különbség.

A zárónegyed Vámos óriási kapufás góljával kezdődött, de következő két lövését védte az olasz kapus. A túloldalon a rivális is fórt kapott és gólra váltotta, majd Zalánki távoli akciógóljával három és fél perccel a vége előtt újra egy gólra olvadt az olasz előny. Sajnos Echenique egy figyelmetlenséget kihasználva ismét betalált.  (11–9). A magyarok videózás után Angyal révén kerültek újra közelebb, de Stefano Luongo lövése becsúszott a rövidnél Vogel kezei alatt. Egy perccel a vége előtt újra előnyben támadhatott a magyar csapat, de Zalánki lövése a felső lécen csattant, ezzel eldőlt a mérkőzés: Olaszország–Magyarország 12–10 (2–4, 5–1, 2–2, 3–3)

A magyar csapat legközelebb hazai környezetben, a januári Európa-bajnokságon harcolhatja ki az ötkarikás részvételt, ott is egy kvóta talál gazdára.

A Másik ágon a spanyolok a címvédő horvátokat legyőzve döntősök – és ezzel kvótások; bár az eredmény szorosnak tűnik, a spanyolok némi meglepetésre egy adott pillanatban már négy góllal is vezettek. Eredmény: Spanyolország–Horvátország 6–5 (2–1, 2–1, 2–0, 0–3).


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Osztrák Nagydíj: Bottas nyerte a nyári ...
Újra kinyitja kapuit a Louvre
I. liga, rájátszás: felső- és alsóházi ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ