Kezdődhet októbertől a vakcinalottó
Vissza

Kezdődhet októbertől a vakcinalottó

Aláírta hétfőn Cseke Attila megbízott egészségügyi miniszter a rendeletet a vakcinalottó október elseje és december 31-e közötti megszervezésére.

Ennek alapján pénznyereményben részesülhetnek a teljes oltással rendelkező személyek, akik letöltötték az uniós digitális igazolványt, és a személyi számuk alapján feliratkoznak a lottón való részvételre a certificate-covid.gov.ro weboldalon. Mihelyt a gazdasági miniszter is aláírja a rendeletet, az megjelenhet a Hivatalos Közlönyben, hogy alkalmazni lehessen, nyilatkozta Cseke Attila.

Az oltási lottót vasárnaponként és péntekenként tartják meg, 14 héten keresztül, ami 19 sorsolást jelent a következőképpen: 14 héten át hetente 1 sorsolás; 3 havi sorsolás; heti 2 sorsolás a 14. hétben, tehát az akció utolsó hetében. Összesen 1139 nyereményt osztanak ki, 15 millió lej értékben: 81 nyeremény hetente (80 nyeremény hetente 10 ezer lej értékben + hetente egy 300 ezer lejes fődíj); a 3 havi nyeremény értéke havonta 100 ezer lej; az utolsó héten kisorsolt 2 nyeremény pedig félmillió és egymillió lej értékű.    


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • A bili esete a Hóstáttal
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre