Kétkerékre, sikkesen: Velo Chic felvonulás vasárnap
Vissza

Kétkerékre, sikkesen: Velo Chic felvonulás vasárnap

Az elegancia és a nőiesség nem összeférhetetlen a biciklizéssel – véli a kolozsvári Napoca Kerékpáros Klub, amely ennek jegyében negyedik alkalommal szervez Velo Chic Kolozsvár biciklis felvonulást. A klub sikkes, elegáns öltözetben kétkeréken közlekedő kolozsvári nőket vár szeptember 16-án, vasárnap szervezett felvonulásra – olvasható a szervező kerékpáros klub közleményében.

A Napoca Kerékpáros Klub működésének 25 éve alatt nemcsak arra döbbentek rá a biciklizés népszerűsítésekor, hogy rossz az infrastukrúta, emiatt a biciklisek helyzete gyakran kényelmetlen és nem elég biztonságos, de arra is, hogy hozzáállásbeli problémák is léteznek: a kerékpározókat általában, de a női, elegáns ruhában közlekedő bringásokat kiváltképp negatívan ítéli meg a közösség. Emiatt a nőkben kialakult egyfajta elzárkózás attól, hogy a biciklit válasszák a mindennapi közlekedésre. A Velo Chic Kolozsvár célja, hogy ennek ellenkezőjét bizonyítsa, és biciklizésre ösztönözze az elegáns ruhában, kétkeréken közlekedő nőket. Ugyanakkor a férfiakat sem diszkriminálják: elegáns ruhákban ők is tekerhetnek, de csodálhatják és köszönthetik a legsikkesebb nőket, a felvonulás végén pedig virággal köszönthetik partnerüket.

A felvonulás szeptember 16-án 2 órakor a Sétatérről indul, a sikkes biciklisek a városközpontban tekernek végig a Bem/ G.Coșbuc utca – Mócok/Moților útja – Petru Maior utca – Béke/L.Blaga tér – Jókai/Napoca utca – Főtér (tíz perc szünet) – Deák Ferenc/Eroilor sugárút – Bocskai/Avram Iancu tér – Hunyadi/Ștefan Cel Mare tér – Tanítók/Învătătorului sétánya – Bocskai/Avram Iancu tér – Postakert/Cuza Vodă utca – Kádár/I.P.Voitesti utca – Széchenyi/ M.Viteazu tér – Nagy/Horea utca – Fellegvári/Gen. Drăgălina út – Türr István/1 Decembrie 1918 sugárút – Kék gyalogoshíd – Szamos parti bicikliút – Villamosművek/Uzinei Electrice utca – Stadion sétány – Sétatér útvonalon.  


EZ ÉRDEKELHETI
ÉLETMÓD ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Másodfokú viharriasztás harminc megyében
Fesztiválról fesztiválra hívják Horvát ...
Margó Irodalmi Fesztivál októberben, ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ