Két új kiállítás nyílik a Bánffy-palotában
Vissza

Két új kiállítás nyílik a Bánffy-palotában

Új tárlatokkal várja a művészetek kedvelőit a kolozsvári Bánffy palota, ugyanis december 17-tól kezdődően Bruno Maria Bradt Homo Sum címet viselő kiállítása, valamint a Beethoven Reloaded című tárlat is megtekinthető a Művészeti Múzeumban.

Bruno Maria Bradt 1962-ben született Temesváron, szülővárosának művészeti főiskolájában, majd a kolozsvári Ion Andreescu Művészeti Akadémián tanult. 1984-ben Németországba emigrált, ahol a nürnbergi Művészeti Akadémia design szakán diplomázott. A közönség a kolozsvári tárlaton december 17-től kezdődően tekintheti meg a ceruza-, szén- és pasztellrajzait, valamint a monumentális portréit, amelyek ötvözik a hagyományos technikákat a modern, háromdimenziós effektekkel. A kiállítás január 14-ig látogatható.

Szintén december 17-től tekinthető meg a Beethoven Reloaded című kiállítás, amely a múzeum gyűjteményéből, valamint az ELF Elméleti Líceum diákjainak alkotásaiból sorakoztat fel a világhírű zeneszerző által ihletett szobrokat, festményeket és grafikákat.

A két új tárlat mellett január 15-ig Sipos László Fordított világ című kiállítása is megtekinthető a Művészeti Múzeumban, továbbá december 31-ig online látogatható a Művészeti Múzeum honlapján a Tribuna Graphic 2020 című tárlat, amely 11. alkalommal várja az érdeklődőket. A kiállítás célja bemutatni és népszerűsíteni a világ minden tájáról származó minőségi grafikákat és azok készítőit.

(Borítóképen Bruno Maria Bradt munkája) 

EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Ablakok, képernyők, drótok: 230 zsák ...
Együttérző helyeslés – ...
Elsőfilmes rendező alkotása nyerte a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ