Kerékpárút Várfalván?
Vissza

Kerékpárút Várfalván?

Aranyosszéki kerékpárút kiépítését tervezi Várfalva önkormányzata - olvasható az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének sajtóközleményében.

A beruházás célja a meglévő gazdag természeti értékek és kulturális örökség, kedvező földrajzi fekvés kiaknázása. Ugyanakkor a fejlesztés révén változatos szabadidős tevékenységeket is kínálnának az idelátogató turistáknak - olvasható a dokumentumban.

„Az infrastrukturális beruházásnak köszönhetően még vonzóbbá válhat az aranyosszéki kisrégió a turisták számára. A kerékpárút a szomszédos Tordaszentmihály községig terjedne a régi gőzvasút nyomvonalán Sinfalva érintésével. AranyosszékSzékelykő gyalogos és kerékpáros teljesítménytúrát is tervezünk együtt az Erdélyi Kárpát Egyesülettel, a szervezettel nagyon jó partnerséget alakítottunk ki az évek során” nyilatkozta Mărginean János, Várfalva polgármestere.

„Örvendetes és időszerű kezdeményezés, a Kolozs a megyei önkormányzat elkötelezett a kerékpáros turizmus fejlesztése iránt, támogatni is fogjuk a beruházást. Kolozs megyében is hatalmas potenciál rejlik a kerékpáros turizmusban, ugyanakkor igen jelentős bevételi forrást generálhat elsősorban a kisebb helyi vállalkozások számára” idézi a sajtóközlemény Vákár Istvánt, a Kolozs Megyei Tanács alelnökét.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vasárnap éjfélig interneten vetít ...
Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót
Koronavírus az Apáczaiban – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ