Keddtől lehet igényelni a harmadik oltást
Vissza

Keddtől lehet igényelni a harmadik oltást

Szeptember 28-tól, keddtől mindenki, aki legalább hat hónapja kapta meg a második oltást, megkaphatja a harmadik koronavírus elleni vakcinát – tájékoztatott Cseke Attila ügyvivő egészségügyi miniszter.

A szaktárcavezető elmondta: az oltási kampányt koordináló országos bizottság szerdán döntött a harmadik, emlékeztető oltás beadásáról az orvosok és szakértők tanácsára. Az oltást személyesen lehet kérni bármelyik oltóközpontnál, előzetes időpont egyeztetéssel vagy akár anélkül is. A harmadik oltás csak az ARN messenger típusú oltóanyaggal történik (Pfizer/BioNTech és Moderna), ezért ha valaki AstraZenecát kapott, most a Pfizer vagy a Moderna oltást kaphatja. Ugyanakkor a Johnson&Johnson oltóanyaggal védett személyek egyelőre nem kapnak emlékeztető oltást, mivel az oltóanyagot később kezdték el használni Romániában, és még nem telt el elegendő idő a harmadik adag beadásához.

„Arra kérek minden egészségügyben dolgozót, orvost, nővért, hogy kérje az oltást, mert ők vannak leginkább kitéve a veszélynek. Ugyanakkor arra kérek minden tanügyben dolgozó alkalmazottat, tanárokat, tanítókat, éljenek ezzel a lehetőséggel, amely az iskolák nyitva tartását biztosítja, a gyermekek jövőjét védi meg” – hangsúlyozta Cseke Attila, majd hozzátette: rendkívül fontos az, hogy a 65 év felettieket, a krónikus betegeket, más betegségekben szenvedők is mihamarabb megkapják a védőoltást.

Kép: Illusztráció

MTi


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • A bili esete a Hóstáttal
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre