Júniusban sem játszanak labdarúgó Eb-pótselejtezőket
Vissza

Júniusban sem játszanak labdarúgó Eb-pótselejtezőket

Júniusról is elhalasztották a labdarúgó Európa-bajnokság eredetileg márciusra tervezett pótselejtezőit, a bolgár–magyar és az izlandi–román összecsapást is.

Az európai szövetség (UEFA) szerdai közlése szerint a következő lehetséges időpont szeptember 3. és 8., de problémát okozhat, hogy ekkor kezdődne a válogatottak számára a Nemzetek Ligája új idénye is.

A döntést az 55 tagországgal folytatott telefonos konferencia keretében hozta meg az UEFA.

A magyar válogatott március 26-án Bulgária vendége lett volna Szófiában, majd a párharc győztese öt nappal később az izlandi–román összecsapás nyertesét fogadta volna, immár az Eb-részvételért. Március 13-án a találkozók időpontját június 4-ére és 9-re módosították, de most ezt a dátumot is tovább csúsztatták.

Az UEFA döntése minden, a szövetség égisze alatt futó kiírásra is vonatkozik, beleértve a Bajnokok Ligáját, és az Európa Ligát, de érinti azokat a mérkőzéseket is, amelyeket már korábban lekötöttek júniusra. Arról, hogy mikor lehet ezeket a mérkőzéseket lejátszani, később tájékoztat az európai szövetség. A BL, az El és a női BL fináléit már korábban elhalasztotta az UEFA, amelynek elnöke, Aleksander Ceferin múlt héten úgy nyilatkozott: a mostani szezon elvész, ha legkésőbb június végéig nem lehet újra meccseket rendezni.

A kontinensviadalt, amelynek részben Budapest és Bukarest is házigazdája, a koronavírus-járvány miatt szintén elhalasztották jövő nyárra.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Találkozások Máriával
Milyen szabályok érvényesek a vendéglők ...
Magyar NB I., 26. forduló: Őrzi előnyét ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ