Jótékonysági farsang a gyermekek jövőjéért
Vissza

Jótékonysági farsang a gyermekek jövőjéért

Második alkalommal szervezte meg Bánffyhunyadon farsangi bálját a Kalotaszeg Ifjúságáért Egyesület 2018. február 3-án. Jótékonysági rendezvényként az esemény célja, hogy a közösségépítés mellett a magyar tagozaton tanuló diákok tantermeit digitális felszerelésekkel lássák el, korszerűsítve az intézményben folyó nevelői-oktatói munka tárgyi eszköztárát.

BENK ILONA

A Vlegyásza Szakképző Líceum tanulói, tanítói és tanárai meglepetéselőadásokkal készültek az eseményre, hogy az esti hangulatot kellőképpen megalapozzák. Az iskola, a város és a megye elöljárói köszöntötték a vendégeket kimelve az összefogás és hagyományteremtés fontosságát egy közösség életében. Ezt követte a diákok nyitótánca, a Palotás. Az előadások sorában az I–IV. osztályosok következtek vidámságot varázsolva a terembe és szüleik arcára. Felvonult Hófehérke és a hét törpe, táncoló pingvinek sorakoztak a „parkettre”, de nyomon követhette a közönség a magyar zene evolúcióját, feleleveníthette bulis emlékeit a  Hungária-mixre, és végül az őskor sajátossái is megelevenedtek a kis Samu és a mamut történetén keresztül.

A gimnazisták árnyjátékban mutatták be az emberi élet fontosabb állomásait a születéstől a házasságig. Újdonságnak számított idén a diákok keringője a mulatság méltó nyitányaként, amelyben a líceum véndiákjai is a szervezők nagy segítségére voltak.

Török Ilona tanítónő, az est háziasszonyaként megnyitó beszédében kifejtette: Böjte Csaba gondolatai igazolódni látszanak, „aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, kezdjen el valamit tenni, és meglátja, milyen sokan odaállnak mellé” – idézte a ferences szerzetes gondolatait.

A műsor része volt a Suhanc Néptánccsoport fellépése is, akiknek a szamosújvári Kontra Banda húzta a talpalávalót, és akik az est folyamán a báli hangulatot időnként táncházzá varázsolták.

Az anyagi támogatások mellett, a gyermekek nagy örömére, sok tombolatárgy is összegyűlt az eseményre. Az élőzenés mulatságon együtt örült a város apraja-nagyja, bizonyítva, hogy közös erővel tenni tudnak gyermekeik jövőjéért.

Kis Magdolna az egyesület elnöke beszédében egy kínai mondást idézett: „Ha a jövő évről akarsz gondoskodni, vess magot!/Ha egy évtizeddel számolsz, ültess fát!/ Ha terved egy életre szól, embert nevelj!” Ennek megfelelően gondoskodnának ők is a jövő generációk fiataljairól. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Kihallgatták Kövesit - Megkérdőjelezte ...
Bevezetik a vizet Kidébe, Mérába és ...
Sporthírek röviden

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ