Jégkorong Erste Liga: váratlant húzott az FTC a negyeddöntőre
Vissza

Jégkorong Erste Liga: váratlant húzott az FTC a negyeddöntőre

A társbajnok, az alapszakaszban második Ferencvárosi Torna Club-Telekom meglepetésre az ötödik helyezett MAC HKB Újbudát választotta negyeddöntős ellenfélnek a jégkorong Erste Ligában.

A hétfőn online megtartott választáson az első helyen végzett Brassói Korona Wolves a nyolcadikként rangsorolt Budapesti Opten-Vasast jelölte ki. Az FTC választhatta volna a hetedik Gyergyói Hoki Klubot és a hatodik Újpesti TE-t is, mégis azt a MAC-ot szemelte ki, amellyel szemben az alapszakaszban a megszerezhető 12 pontból hetet gyűjtött be. A GYHK ellen 9, az UTE-val szemben 8 pontot szereztek a zöld-fehérek. Ami többek között a MAC választása mellett szól, hogy a két csapat otthona egyaránt a budapesti Tüskecsarnok, azaz az utazásokkal nem kell foglalkozni.

Harmadikként a másik társbajnok Csíkszeredai Sportklub választhatott, és az erdélyi szomszédjára, Gyergyószentmiklósra csapott le, ugyancsak az utazási távolságok miatt – az alapszakaszban 2–2-re végeztek egymással a december 29–január 4. közötti héten.

A negyedik Debreceni EAC-nak maradt a hatodik Újpesti TE, és ebben a párharcban is 2–2-re állnak a felek. A DEAC még nem tudott nyerni sosem Újpesten, de most a pályaelőny a hajdúságiaknál van.

A párharcok az egyik csapat negyedik sikeréig tartanak, és már több párharc kedden megkezdődött. A rájátszás legkésőbb április második hetében zárul. A mérkőzéseken hosszabbítás esetén 4–4 mezőnyjátékossal folytatódik a csata az első gólig. Találkozó halasztására nincs lehetőség, azaz amennyiben egy csapat nem tud kiállni sérülések, fertőzések miatt, akkor automatikusan az ellenfél kapja az adott összecsapáson a győzelmet.

A koronavírus-járvány miatt a liga vezetősége a klubok egyetértésével úgy döntött, hogy a mostani szezonban nem rendeznek középszakaszt, hanem az alapszakasz végeztével a nyolc legjobb jut a negyeddöntőbe, a Titánok és Dunaújvárosi Acélbikák maradtak le a play-offról.

Az alapszakaszban a csíkszeredai Becze Tihamér szerezte a legtöbb pontot (62) és ütötte a legtöbb gólt (32), míg az újpesti Bodó Christopher volt a legjobb előkészítő 34 gólpasszal. A kapusok között a gyergyóiaktól a kanadai Jordon Cooke 93,41 százalékkal, a ferencvárosi Arany Gergely pedig 2,41-es kapott gólátlaggal bizonyult a legjobbnak. A legtöbb büntetőpercet a ferencvárosiak kanadai idegenlégiósa, Justin Hodgman szedte össze (99).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sporthírek röviden a nagyvilágból
Online filmvetítés Törőcsik Mari ...
Szabadnap az oltásra jelentkezőknek?

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ