Játékos nyelvtanulás a dési angoltáborban
Vissza

Játékos nyelvtanulás a dési angoltáborban

Idén kilencedik alkalommal szervezett angol tábort a Dési Civil Műhely a Dés környéki magyar gyerekeknek az 2018. augusztus 11-18 között Désen. Az immár hagyománnyá vált táborban nemcsak az angol nyelv játékos tanulása közös cél, hanem régi barátságok felelevenítése, új barátságok kialakulása is a közösségépítő délutáni programok és játékok révén. Fontos, hogy a környékbeli magyar gyermekek megismerjék egymást a közelebb-távolabb lakó fiatalokkal.

Gózner Károly

A kezdetektől fogva táborban tanítók tevékenységét a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetemről érkező hallgatók segítették. A tanítási órák fél 10-től kezdődtek, sok gyakorlással, ismétléssel és természetesen újdonságok tanulásával teltek. Tanítóink közül Pyt Kloosterman és Sita Kamans Hollandiából érkezett, velük elkerülhetetlen volt az angol nyelvű kommunikáció. Az idei táborban csatlakoztak hozzánk előkészítő osztályos gyerekek is, akiket Kloosterman-Polyák Mariann tanított. A csupán 1-2 évvel idősebb csoportot Farkas Fanni és Kohári-Nagy Boglárka vezette, a középhaladókat Léczfalvi Vivien és Révai Aliz, a haladók élén pedig Smaraglay Botond állt, aki a kezdetektől fogva a tábor résztvevője, ahogyan Mariann és Pyt is. A hét lezárásaként emléklapokat osztottak szét a résztvevők között, de az igazi búcsúzkodás szombaton zajlott. A Dési Magyar Napok keretében szervezett kézműves programokkal, élménymeséléssel tölthettük el a tábor utolsó napját szülőkkel és a gyerekekkel közösen a mihamarabbi viszontlátás reményében.

Közreműködő partnerünk volt a Dési 1-es Számú Általános Iskola, ahol a tanórák és más tevékenységek is zajlottak. Az angoltábor a Bethlen Gábor Alapkezelő és a dési Polgármesteri Hivatal támogatásával valósult meg.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Radu Jude-retrospektív Frankfurtban
Meghaladta a 25 ezret az ismert aktív ...
Kovács Gergely gyulafehérvári érsek ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ