IV. liga 5. forduló: Győzött az éllovas a megyei rangadón
Vissza

IV. liga 5. forduló: Győzött az éllovas a megyei rangadón

Noha csak öt forduló telt el eddig a Kolozs megyei labdarúgó IV. ligában azért már lehet beszélni megyei rangadóról, mármint az első helyezettek közötti mérkőzésről.

Ilyen összecsapást rendeztek a hétvégén az első helyezett Tordaszentmihályi Aranyos és a 4. helyen található Alsódetrehemi Egyesülés között. Az éllovas otthonában lebonyolított találkozót a jó formában levő hazaiak nyerték meg 3–1 (3–0) arányban, miután a második félidőben csak az Egyesülés játékosai rúgtak gólt. A hazaiaktól Busuioc, Mureşan és Lemah voltak eredményesek, míg a vendégek gólszerzője Imbuzan volt, tizenegyesből.

Magabiztosan nyertek Tordán a tavalyi idényben még a III. ligában szereplő Üveg Aranyos FC pályáján a feljövő Szamosújvárnémeti Sas 2020 labdarúgói, akik nagyobb megerőltetés nélkül 3–0 (2–0) arányban bizonyultak jobbnak a hazaiak ifiegyüttesénél. A tordai alakulat még egy pontot sem szerzett ebben a bajnokságban, és már elhelyezkedett a kullogók között.

Szoros mérkőzésen győzött idegenben az új idényben kellemes meglepetést okozó Aranyosegerbegyi Viktória. A „katonák” a szamosújvárnémeti pályán gólokban igazán gazdag kilencven perc után 3–2 (0–0) arányban nyertek a Désaknai Bányász 1947 szatellitcsapata ellen. Az ötletesebben szereplő Viktória megérdemelte a három pontot, és már most elmondhatjuk komoly vetélytársa a bajnoki címért a tordaszentmihályiaknak. Utóbbiak nem titkolják, az évad végén is az élen szeretnének végezni, ezért a Torda melletti egyesület vezetői, edzői és játékosai mindent megtesznek céljuk eléréséért.

Az elmúlt évhez képest sokkal jobb teljesítményt nyújt a Magyargorbói Jövő, amely a hétvégén biztosan győzött Nemeszsukon a szamosújvári Laur Aştilean edzette újonc Reménységgel szemben. Az eredmény 2–0 (1–0) volt a vendégek javára.

Javuló formában van a Nagyiklódi Egyesülés, amely az 5. menetben 2–0 (2–0) arányban győzött az Iklód Aréna korszerű stadion gyepszőnyegén a Szászfenesi Futballakadémia ifigárdája ellen. A nyáron sok alapembert elvesztett nagyiklódiak lassan, de biztosan kezdenek felzárkózni a táblázat első felébe, ott ahol az elmúlt években mindig jól érezték magukat.

A forduló utolsó mérkőzésén a Kolozsvári Mihai Georgescu Jövő 2–0 (1–0) arányban nyert a még mindig pont nélküli Szamosújvári Atletic Olimpia együttesével szemben.

A táblázat első helyét továbbra is a Tordaszentmihályi Aranyos foglalja el 15 ponttal, második az Aranyosegerbegyi Viktória 13 ponttal, míg a harmadik pozícióba felkerült a Szamosújvárnémeti Sas 2020 12 ponttal (egy mérkőzéssel kevesebbet játszott).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iohannis a Schengen-csatlakozásról: a ...
Janovics Jenő 150 – ...
Újraválasztották Tompa Gábort az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ