IV. liga, 13. forduló: Torda nyerte a megyei rangadót
Vissza

IV. liga, 13. forduló: Torda nyerte a megyei rangadót

A labdarúgó IV. liga múlt hétvégi fordulóját a Tordán rendezett Üveg Aranyos–Szamosújvári Atletic Olimpia rangadó uralta. A nagy érdeklődéssel kísért találkozót a várakozásnak megfelelően a helyiek nyerték 2–0 (1–0) arányban.

ERKEDI CSABA

A gólokat Ştefan Silaghi (12. perc) és David Adrian (77. perc) rúgta. A pénzügyileg sokkal jobban álló Aranyos-mentiek így nagy lépést tettek a bajnokság megnyerése felé, habár a végéig még sok van.

Kirívó az Erdőfeleki Jövő–Kolozsvári U FC II. mérkőzés eredménye: 20–0 (!) az egyetemisták szatellit csapata javára (az első 12 fordulóban csak kétszer annyi gólt rúgtak, mint most egy mérkőzésen). Ugyancsak gólzáporos győzelmet (13–0) aratott otthon az Alsódetrehemi Egyesülés a már régóta gyengélkedő (igaz, az egész együttes csak gyerekekből áll!) Mihai Georgescu Jövő gárdája ellen. A Dési CFR–Apahidai Sporting összecsapáson már szorosabb volt a helyzet, ott 1–1 volt az eredmény. Hasonlóképpen döntetlen született a Szamosújvári Armenopolis–Tordaszentmihályi Aranyos meccsen is (1–1), mindkét gólszerző, Bocoş, illetve Radu Danciu is a kiállítás sorsára jutott, az „örmények” ráadásul kettős emberhátrányban fejezték be a meccset, Bărăian is piros lapot kapott.

A Nagyiklódi Egyesülés egyre jobban „kapaszkodik” fel a táblázaton, a 13. fordulóban éppen a jó képességű Szászfenesi SK otthonában szerzett értékes pontot. Azon a mérkőzésen is 1–1 volt a végeredmény. Nagy harc folyt a pontokért az Aranyosgyéresi MSC és a Szamosújvárnémeti Sas közötti találkozón. A hazaiak nagy nehezen nyertek 4–3-ra, de a Sas is közel állt egy ponthoz. Déscichegyen nem rendezték meg a helyi SK–Gyalui Szamos összecsapást, mivel a vendégek nem jelentek meg, így zöld asztalnál 3–0-lal a házigazdáké lesz a három pont.

A táblázatot továbbra is a Tordai Üveg Aranyos vezeti 37 ponttal, mögötte áll a Szamosújvári Atletic Olimpia 31 ponttal (40–9-es gólarány). Ugyancsak 31 pontot gyűjtött be a Szászfenesi SK is (36–13), míg a Nagyiklódi Egyesülés (róluk még bizonyára hallani fogunk még, mivel őket nagyban segíti a helyi polgármesteri hivatal) a negyedik helyet foglalja el 29 ponttal.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Több mint tíz százalékkal nőtt az ...
Ellenzi az RMDSZ a sürgősségi eljárást ...
Romsilva: az év eleje óta több mint 20 ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ