IV. liga, 12. forduló: szamosújvári rangadó

IV. liga, 12. forduló: szamosújvári rangadó
A labdarúgó IV. liga hétvégi küzdelmeit az Atletic Olimpia–Armenopolis szamosújvári rangadó uralta. A Szamos menti kisváros stadionjának lelátóin több mint 300 szurkoló foglalt helyet és mindazok, akik kivonultak a hagyományos helyi derbire, nem bánták meg.

ERKEDI CSABA

Színvonalas és kapujelenetekben gazdag találkozót láthattunk, igaz, csak két gólnak voltunk szemtanúi, azt is a második helyezett, Kilin Csaba és Adrian Trif edzette Olimpia szerezte. Az első találat a III. ligát is megjárt Sergiu Pop nevéhez fűződik, aki a 38. percben volt eredményes. A második gól tizenegyesből született, szerzője a IV. liga jelenlegi gólkirálya, Szabó Mihály volt a 62. percben. Az összecsapás 26. percében az Olimpia még rúgott egy gólt, de Florin Dreve kolozsvári játékvezető érvénytelenítette, mivel Szabó Mihály kézzel érintette a labdát, mielőtt kapuba jutott volna. Az „örmények” csak ifjúsági játékosokkal álltak ki ezen a mérkőzésen, de közöttük is találtunk néhány ígéretes tehetséget, mint például Bikfalvi Márton vagy az alig 16 esztendős Ştefan Precup. Végül is az Atletic Olimpia győzött 2–0 (1–0) arányban, megerősítve a táblázaton elfoglalt második helyét. Az éllovas Tordai Üveg Aranyos Szamosújvárnémetiben nyert 2–0-ra.

További eredmények: • Mihai Georgescu Jövő–Déscichegyi SK 1–10 • Apahidai Sporting–Alsódetrehemi Egyesülés 2–2 • Kolozsvári U FC II–Dési CFR 10–2 • Nagyiklódi Egyesülés–Erdőfeleki Jövő 10–1 • Tordaszentmihályi Aranyos–Szászfenesi SK 2–3 • Gyalui Szamos–Aranyosgyéresi MSC 1–2. A táblázat élén a Tordai Üveg Aranyos áll 33 ponttal, őt követi a Szamosújvári Atletic Olimpia 31-gyel, míg a harmadik hely birtokosa a Szászfenesi SK 30 ponttal.

E hétvégén rendezik az Üveg Aranyos–Atletic Olimpia megyei rangadót a nem is olyan régen még II. ligás találkozóknak helyet adó tordai stadion pályáján.