Indul a dráMázat IV. – lehet pályázni
Vissza

Indul a dráMázat IV. – lehet pályázni

Negyedik alkalommal hirdet nyílt, egyfordulós, jeligés drámapályázatot a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház, illetve a nagyváradi Szigligeti Színház: az előző évek gyakorlatához hasonlóan, a dráMÁzat IV. ismét három kategóriában várja a pályamunkákat.

Debüt-kategória – Pályázhat bármely magánszemély, aki magyar nyelven írt drámá(ka)t nyújt be, amelyek még nem jelentek meg sem nyomtatásban, sem előadás formájában, hivatalos, professzionális keretek között. A pályamű még színpadon bemutatásra nem került alkotás legyen, és ez folyamatosan fennálljon a drámapályázat eredményhirdetését követő év végéig. Tematikai és műfaji megkötés nincs.

A pályamű kizárólag a pályázó (szerző) saját alkotása, szellemi terméke lehet. Pályaműveket csak elektronikus formában fogadnak el (ezek a kitélelek mindhárom kategóriára érvényesek). A zsűri által legjobbnak ítélt mű díjazása bruttó 1.000 euro. 

Amennyiben a legjobb művet vagy műveket a Szigligeti Színház vezetősége kivitelezhetőnek tartja, azt a 2018/19-es vagy az azt követő évadban színre viszi. Ugyanakkor a kiírók vállalják a szöveg kiadását a mű eredeti nyelvén (érvényes mindhárom kategóriára).

drámaÍRÓ – Pályázhat bármely magánszemély, akinek már jelentek meg művei, illetve mutatták be műveit, és magyar nyelven írt drámát nyújt be. A pályamű még színpadon bemutatásra nem került alkotás legyen. Tematikai és műfaji megkötés itt sincs, a díj értéke pedig szintén bruttó ezer euro. A zsűri által legjobbnak ítélt mű bemutatásra kerül a pályázatot kiíró színházak 2018/19-es vagy az azt követő évadában, amennyiben az évad szerkezetébe beilleszthető.

 dramAUTOR – Pályázhat bármely magánszemély, aki román nyelven írt drámát nyújt be. A pályamű még színpadon bemutatásra nem került alkotás legyen, és ez folyamatosan fennálljon a drámapályázat eredményhirdetését követő év végéig.

 A pályaműveket 2018. április 30–ig várják a szervezők az office@szinhaz.ro e-mail címre. A pályázat jeligés. Az alkotáson és annak címén kívül kizárólag a pályázó egyénileg választott jeligéjét illetve a pályázat megnevezését tartalmazhatja az email. A pályaművön a szerző nevének vagy felvett művésznevének feltüntetése tilos.

A pályázó nevét és jeligéjét tartalmazó zárt borítékot postán kérik eljuttatni a Tomcsa Sándor Színház címére: Tomcsa Sándor Színház, str. Tamási Áron nr. 15, 535600 Székelyudvarhely – Odorheiu Secuiesc, Jud. Harghita, Romania (DRÁMAPÁLYÁZAT)

Eredményhirdetésre 2018 szeptemberében, a dráMA X. Kortárs Színházi Találkozón kerül sor. A nyertesek nevét a szervező színházak saját internetes felületeiken, illetve sajtóközlemények formájában teszik közzé.

További részletek a www.szinhaz.ro, vagy a www.szigligeti.ro honlapokon.

 

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Vasárnap éjfélig interneten vetít ...
Törölték a stockholmi Nobel-díjátadót
Koronavírus az Apáczaiban – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ