III. liga, 4. forduló: Nem talál magára a Dési Egyesülés
Vissza

III. liga, 4. forduló: Nem talál magára a Dési Egyesülés

Eltelt már négy forduló a labdarúgó III. liga bajnokságából, és a désiek még egyszer sem nyertek. A hétvégén újból kikaptak, méghozzá otthon a Nagybányai Minaur együttesétől.

(erkedi, póka)

Váratlan vereség, de van magyarázata. A mérkőzés előtt néhány nappal a csapat egyik legtapasztaltabb játékosa, az U FC volt csatára, Vali Lemnaru cserbenhagyta a dési alakulatot, és a Kolozsvári Viktória (Supporter 2.0) IV. ligás csapatához igazolt. Nagy veszteség az Egyesülésnek, mivel ilyen körülmények között középcsatár nélkül maradt. Ha már szó esett a IV. liga újoncáról, még megemlítjük, hogy ugyanott játszik Lemnaru volt egyetemista társa, Gabriel Giurgiu is.

Ami a máramarosiak elleni meccset illeti, akár győzhetett is volna az Egyesülés, annyi helyzete volt. Sorrendben Fl. Blaj, Andrei Pop és Bogdan Pop jobbnál jobb gólhelyzeteket hagytak ki, felkeltve Gică Barbu edző elégedetlenségét. A vendégek aránylag korán megszerezték a nyertes gólt Székely Krisztián révén, aki a 10. percben volt eredményes (0–1). Előtte három perccel a Gutin-aljiaknak volt egy kapufájuk is. Ellenben az összecsapás nagy részét a désiek uralták, de sehogy sem találtak be a valamikor az Egyesülésnél is szerepelt Alin Bota hálóőr kapujába. Ha így folytatják, a dési labdarúgóknak meggyűlik a bajuk ebben a bajnokságban. A szurkolók is kezdenek eltávolodni kedvenceiktől. Példa erre a hétvégi találkozón megjelent nézők száma, az alig száz sportbarát, akik inkább a kellemes nyárvégi időt élvezték, mint a játékot a pályán.

A Dési Egyesülés összeállítása: D. Farcaş – Zaharia, Sabo, Kereki Mihály, Plăian – Chifu, Onicaş, Al. Blaj, B. Pop – Fl. Blaj, A. Pop; cserék: A. Farcaş és A. Papp.

Végeredmény: • Dési Egyesülés–Nagybányai Minaur 0–1 (gól: Székely Krisztián – 10. perc).

A szamosfalvi Erdély/Ardealul Sportbázison, az egykori Viktória Stadionban rendezték a kolozsvári rangadót, amelyen az Egészség és CFR II. csapott össze. Gól csak az első félidőben esett, viszont ötször rezgett a háló, s végül a vasutasok másodcsapata örülhetett. A gólok sorát az edzői szerepet is betöltő Dan Matei kezdte a 16. percben a Zöld Vírusok javára (1–0), de a bajnokcsapattól erősítésnek küldött Sebastian Árpád Mailat három perc múlva egyenlített (1–1), a 25. percben gólpasszt jegyzett Alin Fică számára (1–2), majd a 34. percben ismét betalált (1–3). A szépítést Andrei Ceaca bombagólja jelentette a 39. percben (2–3), a felek ellőtték összes puskaporukat, több találat már nem esett.

A két együttes összeállítása:

EGÉSZSÉG: Lăzăreanu – Ţârlea, Mic, Dan Matei, Creţ – Neamţ, Rada, L. Rus, Cristea – Roman, Ceaca; cserepad: Dragomir, Lupu, Szölösi, Gáspár, Ciupe, Cr. Paul, Mar; edző: Kis Csaba és Dan Matei.KV. CFR II: Hindrich Ottó – Ispas, I. Rus, Bălan, Bud – Derbac, Luca – Mailat, Ad. Pop, Fică – Gâdea; cserepad: Checicheş, Popşa, Ad. Ilie, Fărcăşan, Giurgiu, Şimedru, Sucitu; edző: Dan Dobai. Végeredmény: • Kolozsvári Egészség–Kolozsvári CFR II. 2–3 (Dan Matei – 16. és Andrei Ceaca – 39. perc, illetve Sebastian Árpád Mailat 2 – 19. és 34., valamint Alin Fică – 25. perc).

Pontot szerzett Székelyudvarhelyen a Tordai Üveg Aranyos FC a helyi FC ellen. Demény Norbert együttese korán betalált, Cătălin Dinu szabadrúgása a 3. percben a hálóban kötött ki (1–0), viszont Bogdan Varodi a 39. percben a bal oldali ellentámadását gólra váltotta (1–1). A tordaiak kapusa, Rareş Pop volt a meccs hőse, több tiszta gólhelyzetben hárítani tudott, amikor pedig verve volt, a kapufa is segítette: a szünet előtt Dinu újabb szabadrúgása a keresztlécen csattant, majd a hajrában egy kavarodásban mentett a hálóőr, a felsőlécre ütötte a labdát.

Constantin Olariu együttese: Rareş Pop – Savu, Cordoş, Indreica, Fl. Dan – Varodi, Salcău, Paleoca, Ititesc – Oltean, David; cserék: Marcu és Cobârzan.

Végeredmény: • FC Székelyudvarhely–Tordai Üveg Aranyos FC 1–1 (gól: Cătălin Dinu – 3. perc, illetve Bogdan Varodi – 39. perc).

Az ötödik csoport többi eredménye: • Sellenberki Jövő–Besztercei Unu FC Glória 0–0 • Alsógáldi Ipar–Kudzsiri Kohász 0–1 (gól: Alin Şuteu – 65. perc) • Nagyváradi Esthajnalcsillag/Luceafărul–Lénárdfalvi ACSF 3–4 (George Paraschiv 2 – 8. és 79., a második 11 m, továbbá Mircea Manole – 83. perc, illetve Viorel Chinde – 15., Kis Loránd – 33, valamint Adrian Micaş 2 – 62. és 70. perc) • Gyulafehérvári Egyesülés–Váradszentmártoni FC 3–0 (Alexandru Giurgiu – 8., Andrei Bârdea – 84. és Adrian Matei – 87. perc) • Zilahi MSC–Szászrégeni Lendület 3–1 (Sebastian Culda – 20., Crişan Zachei – 31., öngól és Claudiu Băican – 87. perc, 11 m, illetve David Potor – 73. perc). A táblázaton:

1.       Lénárdf.      4        3        1        0        15–7  10

2.       Várad         4        3        0        1        12–8  9

3.       Sellemberk  4        2        2        0        6–3    8

4.       Kv. CFR II. 4        2        1        1        7–5    7

5.       Torda          4        2        1        1        4–3    7

6.       Gyulafeh.    4        2        0        2        8–3    6

7.       Minaur        4        1        2        1        4–4    5

8.       Kudzsir       4        1        2        1        3–3    5

9.       Régen          4        1        2        1        4–5    5

10.     Udvarh.      4        0        4        0        6–6    4

11.     Dés    4        1        1        2        2–3    4

12.     Kv. Eg.       4        1        1        2        5–7    413.     Szentm.       4        1        1        2        9–12  4

14.     Beszterce    4        1        1        2        1–6    4

15.     Alsógáld     4        0        0        4        2–12  0

16.     Zilah  4        1        1        2        5–6    –2


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szexuális oktatás az iskolában? Csak ...
Hány felvételi helyet hirdet az USAMV?
Kiosztotta a kulturális és szociális ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Örökballagók
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Miből él az egyház, ha üres a persely?
  • Kedves végzősök!
  • Ballagás 2020 – otthon, lélekben ...