II. liga, 2. forduló: U FC: vereség hazai pályán
Vissza

II. liga, 2. forduló: U FC: vereség hazai pályán

Mindhiába volt műtét előtt álló Gabriel Sebastian Tamaş hősies játékvállalása és a veterán Dorin Ioan Goga igyekezete – ez most kevésnek bizonyult a labdarúgó II. liga második fordulójában a Kolozsvár Arénában lejátszott mérkőzésen, a házigazda U FC egygólos vereséget szenvedett a Temesvári ASU Politól.

A zárt kapus összecsapásról a csendőrség a stadionon kívül összegyűlt szurkolókat is elűzte. A szatmári Marius Omuţ vezette találkozót Sergiu Popovici eurógólja döntötte el, aki a 69. percben szabadrúgásból lőtte ki a felső sarkot.

Az első félidőben a Octavian Benga edzette bánságiaktól Mircea Ionuţ Axente és Ioan Mera hagyott ki gólszerzési lehetőséget, míg az U FC-től csak Goga jutott helyzetig, a legnagyobb a hosszabbításpercekben maradt ki. Térfélcsere után is a 36 éves csatár veszélyeztetett az 55. percben, de negyedóra múlva már a vendégek szereztek vezetést. Tamaş egy légi harcnál a horvát Sztjepan Plazonja ellen szabálytalankodott, s a szabadrúgást Popovici bevarrta a pipába (0–1). Vlad Ionuţ Muţiu szarvashibáját nem tudták kihasználni a vendégek, majd 10 perccel a lefújás előtt Axente maradt le egy beadásról, amivel eldönthette volna a meccset. A hajrában a kolozsváriak mezőnyfölénye a hosszabbításpercekben érett csak helyzetté, de Tamaş és Goga is elszalasztott az egyenlítés lehetőségét.

Így a Bákóban az újonc Aerostar ellen megszerzett három ponttal maradt az U FC, amely a táblázat 8. helyét foglalja el két forduló után.

Az Adrian Falub edzette U FC összeállítása: Muţiu – Ilieş (46. perc Mâneran), Tamaş, Luchin (74. perc Golan), Mureşan, Neciu – Novac (Inácio), Negrean, Filip (80. perc Barbu) – Roskopf (67. perc Gavra), Goga.

Eredmény, II. liga, 2. forduló: • Kolozsvári U FC–Temesvári ASU Poli 0–1 (gól: Sergiu Popovici – 69. perc). Keddre maradt a Zsilvásárhelyi/Târgu Jiu-i Jövő Pandúrok–Szlatinai MSC meccs, szerdán pótolják az első fordulóból elhalasztott Krajovai U 1948–Temesvári Ripensia mérkőzést. A táblázat első három helyét hatpontos csapatok foglalják, a Călăraş-i Dunărea (4–0-s gólarány), a Bukaresti Rapid (5–2) és a Konstancai Farul (3–1).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Online filmekkel ünnepel a Művész mozi
Házhoz jön a Filmtettfeszt
Vasárnap lesz a Pilátus című film ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ