Idősek napja Torockószentgyörgyön
Vissza

Idősek napja Torockószentgyörgyön

Megható ünnepségre érkeztünk a Székelykő tövében fekvő kis faluba, Torockószentgyörgyre, ami nekünk is második otthonunknak számít. Az unitárius templomban az idős embereket köszöntötték fel, azokat, akik betöltötték a 75. életévüket.

      Körülbelül ötvenen gyűltek össze a 71 idős emberből, aki a faluban él. Finta Emese lelkész prédikációjában Salamon király példáját hozta fel a múltból, aki idős korában nem tudta kezelni a gazdagságát, amit összegyűjtött. A közember is általában ebben a korban éri el az anyagi biztonságát, és meg kell tanulnia bánni vele. Erre osztott szét a lelkésznő néhány megszívlelendő tanácsot: „Keress magadnak megfelelő örömöket, ” „élj emberhez méltó életet,”„az életet nem elsírni, hanem élni kell.” „Tiszta szívvel élj a mában, hogy a holnapod szép legyen,” „rajtunk áll, hogy mivé leszünk az évtizedek múlásával.” A műsorban a falu tanítónője és óvónője is résztvett. Mindenki egy szál szegfűt kapott ajándékba.

      A prédikációt követő műsorban Imre Elvira gondnoknő Reményik Sándornak a „Ne akarj a kereszteden könnyíteni” című versét szavalta el.  Ebből  idézünk, az utolsó szakaszból: (…) A Te kereszted szerzett üdvösséget, / De mivel az enyémet is kimérted, / Te adj erőt és kegyelmet nekem / Hordozni mindhalálig csöndesen. / (…)

      Az idősek társasága a hideg esős szélben csendesen átballagott a gyülekezeti házba, ahol frissen sült somodi kaláccsal, teával és borral vendégelték meg. Kellemes beszélgetés alakult ki, és nemsokára felhangzott mindenkinek a nótája, jó hangulatot teremtve.

EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Megkapják a románórákért járó ...
Ivan Wernisch cseh költő kapta az idén ...
Robbanószerkezetet találtak Soros ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ