Idén is lesz olvasójáték a vásárhelyi könyvvsáron
Vissza

Idén is lesz olvasójáték a vásárhelyi könyvvsáron

A Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői bejelentették, hogy az idén is megszervezik a seregszemlét, illetve az ahhoz kapcsolódó Olvasd el, és játssz velünk! elnevezésű olvasásnépszerűsítési vetélkedőt.

A közlemény szerint a koronavírus-járvány második hulláma határozza meg, hogy a 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár milyen formában fog zajlani és milyen kísérőprogramjai lesznek. A szervezők szerint az biztos, hogy lesz könyvvásár.

Az olvasásnépszerűsítő vetélkedő célja a kortárs irodalom népszerűsítése és az olvasóvá nevelés. A jelentkezőknek a kijelölt műveket kell elolvasniuk, majd olyan játékos feladatokat kell megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására.    

A november 12. és 15. között tervezett 26. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásár szervezői idén is háromfős csapatok jelentkezését várják. Az elemistáknak Kertész Erzsi Göröngyös úti iskola – Gáz van című könyvét, az 5-6. osztálynak Wéber Anikó Cseresznyeliget titka című művét, a 7-8. osztályosoknak Maksai Kinga Erik és a legfelső utáni emelet című könyvét, a líceumi tanulóknak pedig Berg Judit Az őrzők című kötetét kell elolvasniuk.

A csapatok szeptember 25-ig jelentkezhetnek, A csapatok szeptember 25-ig jelentkezhetnek a könyvvásár Facebook-oldalánfeltüntett e-mail-címeken. Nyolcnál több csapat jelentkezése esetén október végén előválogatásra kerül sor. Az elődöntő feladatlapjait október 23-án e-mailben kapják meg a csapatok. A kérdéseket október 30-ig kell megválaszolniuk. A döntőbe jutó csapatok névsorát november 6-án szintén e-mailben közlik a szervezők. A döntőbe jutók a könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra. Ha a koronavírus-járvány miatti korlátozások ezt nem teszik lehetővé, akkor a döntőbe jutottak egy online találkozó keretében osztják meg élményeiket.

(Fotó: Szigeti Szenner Szilárd)

 

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szemétellenes összefogás a „szőke” ...
Négy új trolibuszjárat közlekedik ...
Koronavírusos betegek kezelése – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ