Idén is lesz olvasás-népszerűsítő verseny a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron
Vissza

Idén is lesz olvasás-népszerűsítő verseny a Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron

Idén is megszervezik a kortárs irodalmat népszerűsítő vetélkedőt a 27. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron, amelyre iskolások jelentkezését várják.

A szervezők közleménye szerint az Olvasd el, és játssz velünk! vetélkedő küldetése nem változott, célja továbbra is a kortárs irodalom népszerűsítése, az olvasóvá nevelés. Erre a vásárhelyi könyves szemle szervezői minden évben kiemelt figyelmet fordítanak.

„A játékos vetélkedő ugyanis kitűnő lehetőséget biztosít arra, hogy az olvasni szerető gyerekek és ifjak újabb igényes kortárs művekkel ismerkedjenek meg, illetve azok körében is felkeltse a nyomtatott betűk iránti érdeklődést, akik kevésbe szeretnek olvasni. A jelentkezőknek az olvasás-népszerűsítő játék szervezői által kijelölt műveket kell elolvasniuk, majd olyan játékos feladatokat kell megoldaniuk, amelyek lehetőséget biztosítanak az olvasói élmények megosztására”, olvasható a sajtóközleményben.

Három fős csapatok jelentkezését várják, osztályonként legtöbb két csapatot, a 4. osztályos, az 5-6. osztályos, a 7-8 osztályos, illetve 9-12. osztályos korosztályból. A korosztályok életkori sajátosságait és olvasói igényeit figyelembe véve a következő műveket jelölték olvasásra:

4. osztály – Alfonsín Gergely Edó: Izgemozga, Ábel Kiadó, 2020.

5-6. osztály – Szabó Róbert Csaba: Vajon Nagyi és a száguldó város, Gutenberg Kiadó, 2020.

7-8. osztály – Bernáth Zsolt: Lemezbolt a Szent János utcában, Cerkabella Könyvkiadó, 2021.

9-12. osztály – Kiss Judit Ágnes: Kórház az osztályteremben, Pozsonyi Pagony Kft., 2021. 09. 11.

A csapatok szeptember 30-ig jelentkezhetnek, kategóriánként az alábbi e-mail-címeken: izgemozga@vasarhely.ro, vajonnagyi@vasarhely.ro, lemezbolt@vasarhely.ro, korhazazosztalyteremben@vasarhely.ro.

A jelentkezés módja: 3 fős csapatok (osztályonként legfeljebb két csapat) jelentkezhetnek, feltüntetve a résztvevő diákok nevét, évfolyamát, az iskola nevét, a felkészítő pedagógus nevét, telefonszámát és postacímét, valamint a csapat nevét.

A kategóriánként első 15 jelentkező csapat az olvasásra kijelölt könyvet ajándékba kapja.

Nyolcnál több csapat jelentkezése esetén október végén előválogatásra kerül sor. Az elődöntő feladatlapjait október 18-án e-mailben kapják meg a csapatok. A kérdéseket november 2-ig kell megválaszolniuk. A döntőbe jutó csapatok névsorát november 7-én szintén e-mailben közlik a szervezők. A döntőbe jutó csapatok a 27. Marosvásárhelyi Nemzetközi Könyvvásáron találkoznak egy újabb játékra.

 


KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Emil Boc: Kolozsváron 56 százalékos az ...
Árkossy István kapta a Magyar ...
Elhunyt Venczel Vera színművész

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Io rëggëlt, Iohannis!
  • A bili esete a Hóstáttal
  • VIDEÓINTERJÚ – Tasnádi Szilárd ...
  • Arábia Európában: egy hét a napsütötte ...
  • Tíz év tükre