I. liga, 3. forduló: Pragmatikus CFR-siker
Vissza

I. liga, 3. forduló: Pragmatikus CFR-siker

A román labdarúgó élvonal harmadik fordulójának vasárnap esti mérkőzésén a Kolozsvári CFR 1907 zárt kapus mérkőzésen a Nagyszebeni AFC Hermannstadtot fogadta, és 1–0 (0–0) arányban legyőzte.

A vasutasok jelesre vizsgáztak helyzetkihasználásból, a gól egy szöglet nyomán született, a brazil Paulo Vinícius de Souza fejese talált utat a hálóba a 66. percben.

A bajnokcsapat az első félidőt is uralta, de csak kapufáig jutott. Két ízben is büntetőgyanús helyzetben továbbot intett az aradi Ovidiu Alin Haţegan játékvezető, előbb Valentin Costache (2. perc), majd 20 percre rá a francia Mike Cestor ellen történt szabálytalanság. Szabadrúgásból a horvát Mateo Susics a kapufát találta el, majd a horvát Damjan Djokovics lövését hárították szögletre a szebeni védők.

Térfélcsere után folytatódott a CFR-helyzetek sora, a 65. percben Cestor fejesét nagy nehézséggel hárította a portugál Cristiano Pereira Figueiredo kapus. Az ezt követő szögletnél Adrian Păun ívelt be, Paulo Vinícius a földre fejelte a labdát, amelyre már hiába vetődött a kapus: a játékszer félmagasan a kapu jobb oldalában kötött ki (1–0). Păun kapáslövését hárította Figueiredo, aki a 87. percben Claudiu Petrila 16-os vonaláról megeresztett lövésénél is helyt állt. Az utolsó pillanatokban egyenlíthetett volna a Hermannstadt, a pattogó labdát végül Cristian Bălgrădean hárította, végül a zöld-foki-szigeteki Fábio Fortesről került ki az alapvonalra.

A Kolozsvári CFR 1907 pénteken 21 órakor a negyedik fordulóban Gyurgyevóban/Giurgiuban a sereghajtó Astrával mérkőzik.

Dan Petrescu csapata: Cristian Bălgrădean – Mateo Susics, Paulo Vinícius de Souza, Mike Cestor, Mario Camora – Cătălin Itu (46. perc Adrian Păun), Mihai Bordeianu (88. perc Ovidiu Hoban), Damjan Djokovics – Mario Rondón (88. perc Andrei Burcă), Gabirel Debeljuh (74. perc Bille-Abdel Omrani), Valentin Costache (56. perc Claudiu Petrila).

A találkozón jubileumot ünnepelt Mario Camora, a nemrég román állampolgárságot is kapott portugál 150. alkalommal volt a vasutasok csapatkapitánya.

Végeredmény: • Kolozsvári CFR 1907–Nagyszebeni AFC Hermannstadt 1–0 (gól: Paulo Vinícius de Souza – 66. perc).

További eredmény: • Gyurgyevói/Giurgiui Astra–Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK (gól: Valentin Gheorghe 2 – 15. és 48. perc, illetve Rachid Bouhenna – 24. és Pavol Safranko – 95. perc; kiállítva: Valentin Gheorghe – 86. perc). A forduló hétfőn a Konstancai Viitorul–Krajovai Universitatea FC találkozóval végződött.

Az élmezőny: 1. Botoşani-i FC 7 pont/3 mérkőzés (8–3), 2. Voluntari-i FC 7/3 (4–2), 3. KV. CFR 1907 7/3 (3–1), 4. FCSB 6/3 (7–2), 5. Medgyesi Gázmetán 6/3 (7–3), 6. Krajova 6/2 (3–0), …, 10. Hermannstadt 2/3 (3–4), …, 12. Sepsi 2/3 (2–3), …, 16. Astra 1/3.

Borítókép: Paulo Vinícius de Souza jellegzetes gólöröme (14 eddigi találatából 12-t fejjel ért el) – FOTÓ: FACEBOOK/FOTBAL CLUB CFR 1907 CLUJ-NAPOCA


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

ÚJABB NEGATÍV REKORD: 2158 ÚJ FERTŐZÖTT
Soós Zoltán a marosvásárhelyi polgármesteri hivatal átvilágításával kezdi mandátumát
Varázsfuvolával indítja új évadát a kolozsvári opera

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ