Horváth Anna pere: lesz fordítás és vizsgálat
Vissza

Horváth Anna pere: lesz fordítás és vizsgálat

Kolozsvár volt alpolgármesterének tájékoztatása szerint a Legfelső Bíróságon ma tartott tárgyaláson a bíróság úgy döntött: január 9-ig, azaz a következő tárgyalásig el kell készülnie a SRI által készített lehallgatás szakszerű fordítása és a hanganyag vizsgálata.

Közölte: meghallgatták a tanúkat, akik fenntartották a kolozsvári tárgyalások során vallottakat: Horváth Anna nem gyakorolt nyomást rájuk.

– Valószínűleg január 9-e lesz az utolsó terminus, amelyen engem is meghallgatnak majd – írta SMS üzenetben a volt tisztségviselő.

Mint ismeretes, a Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) befolyással való üzérkedéssel gyanúsítják Kolozsvár volt magyar alpolgármesterét. Az ügyészek szerint Horváth Anna közbenjárt a kolozsvári városházán dolgozó közhivatalnokoknál annak érdekében, hogy Fodor Zsolt üzletember gyorsabban megkapja az ingatlanprojektjéhez szükséges jóváhagyásokat. Idén március 23-án Horváth Annát alapfokon 2 év és 8 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték, Fodor Zsolt üzletember pedig 1 év 6 hónap felfüggesztettet kapott.

(Fotó: archív)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Hol vagy ember?
A Hagia Sophia varázsa
Testkamerákat vásárol a román rendőrség

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ