Horváth Anna-per: ítélet két hét múlva
Vissza

Horváth Anna-per: ítélet két hét múlva

A bukaresti legfelsőbb bíróságon ma tárgyalták Kolozsvár volt alpolgármesterének ügyét: Sergiu Bogdan ügyvéd szerint elhangzottak a védőbeszédek, az ítélethirdetésre április 17-én lehet számítani.

Horváth Anna jogi képviselője a Szabadságnak elmondta: azt hangoztatta a bíróságnak, hogy védencének az RMDSZ választási kampányára történő pénzgyűjtési akciója teljesen törvényesen zajlott.

– A korábbi évekből származó ugyanilyen tevékenységgel kapcsolatos bizonyítékokkal szolgáltunk, azok is rendben voltak. Törvényes előírásokat idéztem, amelyek szerint jogilag a politikai pártok vagy szervezetek választási kampányában történő önkéntességet nem adományként határozzák meg – mondta.

Hozzátette: ilyen értelemben a DNA által fenntartott állítás, miszerint a Fodor Zsolt üzletember által a bérmentesen tevékenykedő fiataloknak felajánlott fesztiváljegyek álcázott kampányfinanszírozást jelentenek, nem állja meg a helyét.

Ugyanakkor azzal érvelt, hogy a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal keretében zajlott ügyintézések jóval a finanszírozási kérelem megfogalmazása előtt kezdődtek, ezek természetesek, az alpolgármester munkaköri leírásában ugyanis szerepel, hogy köteles a polgárok érdekeit is képviselni.  Ilyen vonatozásban iratokat is bemutattak a bíróságnak, amelyekből kiviláglik, hogy Fodor Zsolt már egy évvel az ominózus találkozó előtt Horváth Annához fordult a Karolina/Múzeum téri ingatlannal kapcsolatos építkezési engedély ügyében.

- Csak a DNA teremtette meg a kettő között a nem létező kapcsolatot. Pontosabban arra következtetett, s ha már ez megvolt, akkor már meg is történtnek tekintette – tette hozzá.

Továbbá közölte azt is, hogy a mai tárgyaláson a szakember egyértelműen megállapította: a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) által készített hangfelvételt „megdolgozták”. Mint ismeretes, ez a vád egyetlen bizonyítéka Horváth Anna és Fodor Zsolt ellen.

- Remélem, számunkra kedvező ítélet születik. Minden tőlem telhetőt megtettem az ügyben – mondta Sergiu Bogdan.

(A szerző felvétele illusztráció)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Iktatta jelöltségét Kelemen Hunor egy ...
Új légitársasággal Kolozsvárról ...
Több mint húsz hektáron égett le egy ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ