Horváth Anna-per: ítélet két hét múlva
Vissza

Horváth Anna-per: ítélet két hét múlva

A bukaresti legfelsőbb bíróságon ma tárgyalták Kolozsvár volt alpolgármesterének ügyét: Sergiu Bogdan ügyvéd szerint elhangzottak a védőbeszédek, az ítélethirdetésre április 17-én lehet számítani.

Horváth Anna jogi képviselője a Szabadságnak elmondta: azt hangoztatta a bíróságnak, hogy védencének az RMDSZ választási kampányára történő pénzgyűjtési akciója teljesen törvényesen zajlott.

– A korábbi évekből származó ugyanilyen tevékenységgel kapcsolatos bizonyítékokkal szolgáltunk, azok is rendben voltak. Törvényes előírásokat idéztem, amelyek szerint jogilag a politikai pártok vagy szervezetek választási kampányában történő önkéntességet nem adományként határozzák meg – mondta.

Hozzátette: ilyen értelemben a DNA által fenntartott állítás, miszerint a Fodor Zsolt üzletember által a bérmentesen tevékenykedő fiataloknak felajánlott fesztiváljegyek álcázott kampányfinanszírozást jelentenek, nem állja meg a helyét.

Ugyanakkor azzal érvelt, hogy a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal keretében zajlott ügyintézések jóval a finanszírozási kérelem megfogalmazása előtt kezdődtek, ezek természetesek, az alpolgármester munkaköri leírásában ugyanis szerepel, hogy köteles a polgárok érdekeit is képviselni.  Ilyen vonatozásban iratokat is bemutattak a bíróságnak, amelyekből kiviláglik, hogy Fodor Zsolt már egy évvel az ominózus találkozó előtt Horváth Annához fordult a Karolina/Múzeum téri ingatlannal kapcsolatos építkezési engedély ügyében.

- Csak a DNA teremtette meg a kettő között a nem létező kapcsolatot. Pontosabban arra következtetett, s ha már ez megvolt, akkor már meg is történtnek tekintette – tette hozzá.

Továbbá közölte azt is, hogy a mai tárgyaláson a szakember egyértelműen megállapította: a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) által készített hangfelvételt „megdolgozták”. Mint ismeretes, ez a vád egyetlen bizonyítéka Horváth Anna és Fodor Zsolt ellen.

- Remélem, számunkra kedvező ítélet születik. Minden tőlem telhetőt megtettem az ügyben – mondta Sergiu Bogdan.

(A szerző felvétele illusztráció)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Tofán Zsolt: nem tudom, ...
Miniszter: több mint hatezerrel nőtt a ...
Öt felnőtt és két gyermek vesztette ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ