Hétvégi ünnepségsorozat a Puck Bábszínházban
Vissza

Hétvégi ünnepségsorozat a Puck Bábszínházban

Hatvanhétéves születésnapját ünnepli a hét végén a kolozsvári Puck Bábszínház, olvasható az intézmény közleményében. Az ünnepségsorozat pénteken kezdődik a magyar tagozat Meseszőnyeg című előadásával (rendező: Varga Ibolya), amelyet délelőtt 11 órától lehet megtekinteni a Bánffy-palota Tonitza-termében.

Aznap délután fél 6-tól a bábszínház előcsarnokában bemutatják az Impuls–UNIMA ASSITEJ Románia című folyóiratot, a lapról Călin Mocanu beszél.

Délután 6 órától bemutatóra kerül sor, Carlo Collodi Pinokkió című meséje ezúttal a román tagozat produkciójaként tekinthető meg a bábszínház termében, rendezte Călin Mocanu, a bukaresti Țăndărică” Színház igazgatója. Alsó korhatár: 4 év.

Szintén pénteken, este fél 7-től, a Bánffy-palota Tonitza-termében Ki jön a gyermekszínházba címmel Mihai Lungeanu tart előadást.   

A pénteki rendezvényekre a belépés ingyenes .

Szombaton, február 4-én a bábszínház termében látható a magyar tagozat A csuka parancsára című felújított produkciója. „Előadásunk hagyományos paravános bábelőadás, iskolapéldája a klasszikusan értelmezett bábos mesejátékoknak, melyekben a mese eszmei üzenete, az elbeszélés tisztasága és a karakterek precíz megformálása a tét.” – vallja az előadás felújító rendezője, Varga Ibolya. A produkció 3 éven felülieknek ajánlott. Az eredeti előadás rendezője és zenei válogatója: Balló Zoltán.

Február 5-én, vasárnap ismét a Pinokkió szerepel műsoron, két alkalommal: 11órakor, illetve fél 1-kor.

(Borítókép: A csuka parancsára – a magyar tagozat előadása. Fotó: Puck Bábszínház/Facebook)

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

In memoriam Práda Jánky Ilona (1933 ...
Török választások - Erdogan győzelmét ...
Szavakon az emlékezet*

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ