Hétfőtől igényelhetnek fűtéstámogatást a kisjövedelműek
Vissza

Hétfőtől igényelhetnek fűtéstámogatást a kisjövedelműek

Október 16-tól fogadja el a fűtéspótlékot igénylő kis jövedelmű kolozsváriak dossziéit az önkormányzat. A támogatást novembertől jövő év márciusáig kapják meg az erre jogosultak.

Az igényléséhez szükséges formanyomtatványokhoz hétfőtől több helyen is hozzá lehet jutni, így a lakónegyedi polgármesteri hivatalokban (hétfőtől-szerdáig 8-16 óra között, csütörtökön 8-17.30, míg pénteken 8-14.30 óra között), a Mócok útja 7. szám alatti Információs Központban (hétfőtől-szerdáig 8.30-16.30, csütörtökön 8.30-18.30, pénteken pedig 8.30-16.00 óra között), a polgármesteri hivatal Főtér 1. szám alatti székhelyén a 15-ös irodában illetve a 2-es ügyfélfogadó ablaknál (munkanapokon 8.30-16.30 óra között).

A fűtéspótlékot a kolozsvári lakcímmel, vagy ideiglenes tartózkodási engedéllyel rendelkező személyek, családok, vagy közös háztartásban élők kérhetik. A támogatás jövedelemfüggő, a kérés leadását megelőző egy hónap bevételeit veszi figyelembe az önkormányzat.

Fűtéspótlékot igényelhetnek az egyedül lakó, távfűtésre csatlakozott személyek, akiknek a havi jövedelme nem haladja meg a 1082 lejt vagy azok a távfűtésre csatlakozott családok, vagy egy háztartásban élő személyek, akik esetében az összjövedelem  fejenként legfennebb 786 lej. A támogatásban azok az egyedül élő személyek, családok, vagy egy háztartásban élők is részesülnek, akik földgázzal, elektromos energiával, vagy szilárd üzemanyaggal, például fával fűtenek, és az egy főre jutó jövedelmük nem haladja meg a 615 lejt.

A pótlék kérelmezését a tömbházlakások esetében a lakóközösség adminisztrátora intézi, az iratcsomóval is hozzá kell fordulniuk a lakóknak. A novemberre szóló számlák esetében azok a jogosult személyek kapnak fűtéstámogatást, akik november 20-ig benyújtották az iratcsomót a polgármesteri hivatalhoz.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Időutazás a Transylvania Barokk ...
Zene és festészet szimbiózisa Zoltán ...
Európában közeleg, mégis messze az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ