Harapás miatt négy mérkőzésről eltiltották az SS Lazio védőjét
Vissza

Harapás miatt négy mérkőzésről eltiltották az SS Lazio védőjét

Harapásért négymérkőzéses eltiltással büntették Patric Gabarront, az SS Lazio labdarúgóját.

A román idegenlégiós Ştefan Radu csapattársa, a 27 éves spanyol védő kedden a Lecce elleni, idegenben 2–1-re elvesztett bajnoki rendes játékidejének hosszabbításában állította ki a játékvezető, miután egy szóváltás közben lehajolt és megharapta az ellenfelet erősítő Giulio Donati bal karját. A fegyelmi testület figyelembe vette, hogy az ítéletet a videóbírós rendszer (VAR) megerősítette, valamint hogy nem okozott sérülést Donatinak.

Az eltiltás mellett 10 ezer eurós pénzbírsággal is büntették Patricot, aki 2015-ben az FC Barcelona tartalékcsapatából érkezett az olasz fővárosba.

Hasonló esetek miatt az elmúlt években súlyosabb büntetéseket is kiszabtak: az akkor még az FC Liverpoolt erősítő Luis Suárezt 2013-ban az angol szövetség 10 mérkőzésről tiltotta el, miután megharapta a Chelsea védőjét, a szerb Braniszlav Ivanovicsot. A 2014-es világbajnokságon az uruguayi csatár az olaszok elleni csoportmeccsen Giorgio Chiellinit harapta meg, ezért kilenc válogatott mérkőzéstől tiltották el, 2010-ben pedig, még a holland Ajax Amsterdam futballistájaként hét meccset volt kénytelen kihagyni, mert beleharapott Otman Bakkalba, a PSV Eindhoven játékosába.

Borítókép: Patric a „harapós” Suárez nyomába lépett


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Eugen Teodorovici a PSD elnöke akar ...
Ciprian Deac a CFR 1907 gólkirálya
Walking Dead a középkorban – ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ