First cut: sapis diákok tanévzáró bemutatója
Vissza

First cut: sapis diákok tanévzáró bemutatója

Tavaly, az első First cut megrendezése után a szervezők azt ígérték, hagyományossá teszik ezt a rendezvényt, így idén újra megmutathatták munkáikat a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem filmművészet, fotóművészet, média szakos diákjai a First cut című rendezvényen. Filmek, álló és mozgóképes installációk, valamint fotókiállítások várták az érdeklődőket péntek délután a Sapientia EMTE Tordai úti épületében.

– Az az igény hívta tavaly életre ezt a rendezvényt, hogy egy esemény keretében mutassuk meg az államvizsgafilmeket, hiszen ezek ezt követően különböző fesztiválokra vagy fájlmegosztókra kerülnek, s nem lehet megjósolni, mikor adódik esély együtt látni egy évfolyam alkotásait. Ám nemcsak filmek vannak a végzős diákok munkái kö- zött, hiszen államvizsgáznak fotószakosok is, a mesteri képzésen pedig hibrid művészeti alkotásokat is készítenek – magyarázta Jakab-Benke Nándor projektmenedzser, az egyetem munkatársa.

A First Cuton az államvizsga munkák mellett első-, és másodéves hallgatók is részt vettek, így a rendezvény egyfajta mintát adott a Sapientián tanuló diákok tevékenységéből. Az idei First Cut is két részből állt, az első egy órában a kiállításokat és installációkat, majd hattól, az egyetem aulájában a filmeket tekinthették meg az érdeklődők.

A rendezvényen levetítették Incze Kata Small Talk, Patrubány Csilla Moha, Kovács Nóra Nova, Dózsa Endre Panka, Török Etele Verekedős film, Frunza Roland Vasárnap, Tasnádi Levente Alvajáró, Csurka László Szevasz, Laci című filmjeit. Látható volt továbbá Ilyés Zalán West End Punk, Kacsur Krisztina Look Inside és Fóris Eszter AbsztrAkt című fotókiállítása, az egyetem alagsorában pedig a különböző installációk kaptak helyet, Farkas Boglárka Költözés, Ferencz Zsófia Blue Shift, Fodor-Kiss Hunor Monszun, Józsa Ádám Maszk, Páll Adél Split, illetve Tóthpál Béla Rush Hour című hangosképei, illetve Kovács Flóra, Fülöp Anett Sodrásban, és Napfogyatkozás, Király Nóra, Dumitru Daniel Street Art és Gödri Attila, Török Ádám Divat című mozgófényképei.

A három fotókiállítás július 15-ig látogatható a Sapientia EMTE épületében (Tordai út 4. szám).

(Borítókép: Hatházi András és Györgyjakab Enikő a Nova című, Kovács Nóra-filmben)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Gheorghiţă: jövő héttől mozgó ...
Fogadj örökbe egy új kolozsvári ...
Különleges adatbázist hoztak létre ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ