First Cut hatodjára – sapientiás vizsgafilmeket vetítenek pénteken

First Cut hatodjára – sapientiás vizsgafilmeket vetítenek pénteken
Pénteken, június 30-án szervezik meg a First Cut hatodik kiadását, ahol a Sapientia média tanszékének végzős hallgatói mutatják be vizsgafilmjeiket. 2017-ben azzal a céllal indították útjára az eseményt, hogy a filmművészet, fotóművészet, média szakos (BA), illetve a filmtudomány (MA) szakos hallgatók munkái a nagyközönség előtt is bemutatkozhassanak.

Az este 6 órától kezdődő vetítéssorozatra a Sapientia Tordai úti épületébe várják az érdeklődőket. A filmvetítéseket megelőzően, délután 5 órától az Aula előtti téren Bende Helga To Belgon és Halászy Kamilla Beavatás című fotókiállítása tekinthető meg, a stúdióban és annak előterében a videóinstallációk és kísérleti filmes projektek közül Kovács Ábel Bárcsak ismernélek és Péter Roland Kolozsvár című alkotása látható, valamint a filmtudomány mesterképzés elsőéveseinek 48, másodéveseinek pedig Super 8 című munkája.

A vizsgafilmek vetítési programja a következő:

Első blokk (18.00–19.30, Hunyadi Mátyás díszterem) – Fazakas Lehel: Mater noster; Dénes Csaba: Senki nem látott; Horváth Nóra: Narancs; Hermann Henrietta: A medúzák képesek elpárologni; Holinka Kinga: Hófödte.

Második blokk (19.50–21.30, Hunyadi Mátyás díszterem) – Sárkány Hilda: Eső után köpönyeg; Ádám Attila: Koldustánc; Makkai Márk: Jackpot; Nagy Márton: Hanna & Flóra; Szatmári Loretta: A többi csak ráadás.

További részletek a First Cut Facebook-eseményénél.

Borítókép forrása: a First Cut Facebook-eseménye