Fiatalok kerestetnek válaszúti kastélykövet-táborba
Vissza

Fiatalok kerestetnek válaszúti kastélykövet-táborba

Szeptember 1–7. között Válaszúton szerveznek tábort azon fiatalok számára, akik szívesen lennének kastélykövetek.

Erdélynek szinte bármelyik zugában egy-egy gyönyörű kastély, udvarház vár felfedezésre. A Kastély Erdélyben program megalapítása óta azt a célt szolgálja, hogy ezek a kastélyok visszakerüljenek a kulturális, gazdasági, turisztikai körforgásba, rajta legyenek a helyi közösségek és a nagyközönség mentális térképén. Most tábort szerveznének olyan fiatalok számára, akiket foglalkoztat az erdélyi kastélyok sorsa.

Ebben a táborban olyan követeket szeretnének „kiképezni”, akik az erdélyi kastélyok ügyét képviselik majd, tevékenységek, rendezvények szervezésében segédkeznek, vagy bármilyen formában hozzájárulnak az erdélyi kastélyok tematizálásához, revitalizációjához. Olyan fiatalok jelentkezését várják, akik szívükön viselik az erdélyi kastélyok ügyét, szeretnének közelebbről és aktívan is foglalkozni velük, akár egy adott kastéllyal, akár általában kastélyokkal.

A tábor a Kolozs megyei Válaszúton zajlik, illetve helyszíni látogatások is lesznek számos kastélyhoz: szeptember 4-én Hunyad megyei kastélyokat, szeptember 7-én és 8-án Maros, Kovászna és Brassó megyei kastélyokat látogatnak. Az elméleti részben általánosan foglalkoznak az erdélyi kastélyok témájával vidékfejlesztés, turizmus és művészettörténet szempontjából, valamint három műhelyfoglalkozás közül lehet egyet választani közösségi menedzsment (community manager), kulturális menedzsment és design thinking témakörökben.

A tábor résztvevőinek szállást (Válaszúton és a székelyföldi tereplátogatáson), napi étkezést biztosítanak (Válaszúton és a tereplátogatásokon), utazást a tereplátogatásokra, pólót. Jelentkezni augusztus 23-án éjfélig lehet, online űrlap kitöltésével. Harminc fiatal jelentkezését fogadják, túljelentkezés esetén a jelentkezés sorrendjében.

(Borítókép: Pont Csoport)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szabad vallásgyakorlat ...
„Mindenki hagyja békén a másikat”
A rendőrség megbüntette Ludovic Orban ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ