Felvételit helyettesítő versenyek és felkészítők középiskolások számára
Vissza

Felvételit helyettesítő versenyek és felkészítők középiskolások számára

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem egyes karai idén is megszervezik azokat a tantárgyversenyeket, amelyek helyettesíthetik a 2019-2020-as egyetemi tanévre meghirdetett felvételi vizsgát. A tantárgyversenyen jó eredményt elért diákok felvételt nyerhetnek a BBTE-re, amennyiben megszerzik az érettségi oklevelet. A legjobb eredményeket elérők az első év első félévében tanulmányi ösztöndíjat, és igény esetén bentlakási szálláshelyet is kaphatnak.

A BBTE a következő tematikus tantárgyversenyeket szervezi a tanév folyamán:

A BBTE Matematika és Informatika Karának oktatói a 2018–2019-es egyetemi tanévben ugyanakkor ingyenes felvételi felkészítőket is tartanak matematikából és informatikából középiskolások számára. A jelentkezők felkészülhetnek a BBTE Matek-Infó versenyére, illetve a 2019-as egyetemi felvételi vizsgára. A felkészítők naptára elérhető a Matematika és Informatika Kar honlapján: https://bit.ly/2MmVo4R.

A Magyar Színházi Intézet is szervez felvételi felkészítőket, amelyeket a 2018–2019-es tanulmányi év második félévére időzítenek. Részletek: https://bit.ly/2AUedrw.  

A BBTE magyar tagozata által szervezett, felvételit helyettesítő tantárgyversenyekről az https://admitere.ubbcluj.ro/hu/licenta/concursuri_admitere honlapon lehet tájékozódni részletesebben.

A felvételi menetéről az egyetemi felvételi hivatalos honlapján https://admitere.ubbcluj.ro/hu/ lehet olvasni. A BBTE magyar tagozatának hivatalos (központi) közösségi média felületei rendszeresen frissülnek felvételivel kapcsolatos tartalmakkal. Facebook oldal: www.facebook.com/bbtekolozsvar; Instagram oldal: www.instagram.com/bbtekolozsvar


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Erdélyi Magyar Kortárs Kultúráért Díjak ...
Bolognai professzor, felvidéki ...
Alkotmánysértő volt Teodor Meleşcanu ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • RMDSZ 30 – ünnepi rendezvény ...
  • Nincs harag
  • Diákok, figyelem! Változnak az ingyenes ...
  • VIDEÓ - #WEREMEMBER – Fotókkal a ...
  • Trianon – Apponyi száz éve ...