Ismét dobogós helyeket szerzett a BBTE KGTK diákcsapata

közgázas diákcsapat
A BBTE diákjai mindkét versenyforduló dobogójára felállhattak
A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának (KGTK) magyar tagozatát képviselő csapata egyedülálló teljesítményt tudhat magáénak a spanyolországi IE Üzleti Iskola nemzetközi esettanulmány-versenyén, amelyet a február 18–23. Között szerveztek meg. A BBTE diákjai mindkét versenyforduló dobogójára felállhattak, miután első helyezést értek el az egyhetes, valamint harmadik helyezést szereztek a 24 órás versenyen.

A BBTE-t képviselő diákcsapat tagjai Antal András (Pénzügy és bank, 3. év), Bugár Anna (Pénzügy és bank, 3. év), Kovács Kata (Pénzügy és bank, 3. év) és Tófalvi Krisztián (Gazdasági informatika, 2. év) voltak. A csapatot Szász Levente felkészítő tanár kísérte el a versenyre, a felkészítésben Rácz Béla-Gergely egyetemi adjunktus és Györfy Lehel egyetemi docens is részt vett. A versenyen részt vevő egyetemi csapatoknak az első versenypróbán a Sushita étteremlánc rövid és hosszú távú stratégiáját kellett kidolgozniuk, míg a második próba során Radisson világszintű szállodalánc ázsiai terjeszkedésére kellett stratégiai tervet kidolgozniuk.

A kolozsvári csapat az egyhetes versenypróba során egy amerikai, egy németországi és egy mexikói egyetem csapatát megelőzve jutott a verseny döntőjébe, ahol kiváló teljesítménnyel a dobogó legfelső fokára állhatott fel, megelőzve a szintén döntős IE Üzleti Iskola (Spanyolország) és a Frankfurt Pénzügyi és Menedzsment Iskola (Németország) diákcsapatait.

Az egyhetes próbát egy 24 órás esettanulmány-oldás követte, ahol a kolozsvári BBTE csapata szintén kimagaslóan teljesített a selejtezőcsoportban, megelőzte a házigazda spanyol, valamint mexikói egyetemek csapatait, a döntőben végül a harmadik helyet szerezte meg a BI Norwegiai Üzleti Iskola, valamint az egyesült államokbeli Dél-kaliforniai Egyetem, Marshall Üzleti Iskolájának csapatai mögött.

„Minden egyes versenyszereplés alkalmával nagy öröm számunkra azt látni, hogy a BBTE-n belül zajló színvonalas oktatási tevékenység a nemzetközi porondon is megállja a helyét, sőt sok esetben még ilyen kimagasló eredmények elérése is lehetségessé válik. A spanyolországi verseny kapcsán a szervezők is külön kiemelték, hogy bár két külön versenypróbát rendeztek, a kolozsvári csapat volt az egyetlen, amely mindkét próbában felállhatott a verseny dobogójára, konzisztensen kimagasló teljesítményt nyújtva a verseny során, ahol vállalati és egyetemi szakemberekből alkotott zsűrik előtt kellett bemutassák és megvédjék munkájukat” – fogalmazott a sikeres szereplés kapcsán Szász Levente egyetemi tanár, a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának dékánhelyettese.