Fejet hajtott az éllovas előtt a Dési Egyesülés röplabdacsapata
Vissza

Fejet hajtott az éllovas előtt a Dési Egyesülés röplabdacsapata

Bukarestben nehéz dolguk volt a désieknek, a férfi röplabda A1-osztály 11. fordulójában, hiszen az Egyesülés a táblázat első helyezettjével, a Dinamóval szerepelt a Dobroeşti teremben. Annak ellenére, hogy egész héten át Marius Dascălu és Szilágyi Tibor edzők tanítványai komolyan készültek a fővárosi találkozóra, a helyszínen csalódást okoztak: 3:0 (23, 17, 14) volt a végeredmény a házigazdáknak.

(erkedi, póka)

Néhány évvel ezelőtt a Szamos-parti alakulat többször is nyert Bukarestben, jelenleg azonban nagy a különbség a két csapat között. Még egy szettre sem tellett a vendégeknek, sőt, ahogy telt az idő a Kolozs megyeiek egyre „fogytak”, amit a szettek eredményei is mutatják. Alig 65 percet tartott a meccs, hamar „végeztek” a hazaiak a désiekkel. A piros-fehérek nagy formában vannak, lassan, de biztosan behozták a galaciakkal szembeni hátrányt, és a zilahiakat is megelőzték. A vendégeknél helyet kapott a múlt napokban leigazolt 22 éves Paul Şomoi, aki utoljára a Zilahi MRK együttesében játszott.   

A bukaresti párharc legjobbja a Dinamó röplabdázója, a francia bajnokságból nemrég érkezett Milan Pepics volt 17 ponttal. Az Egyesülés legeredményesebb játékosai Mihai Tarţa és Vasile Curuia Pop voltak, mindketten 7–7 ponttal, ami kevésnek bizonyult egy esetleges sikerhez. A következő fordulóban szombaton a désiek Kolozs megyei rangadón érdekeltek, a Horia Demian Sportcsarnokban a Kolozsvári Universitatea Sportklubbal játszanak. 

Lőtei Rómeó Attila együttese sikert könyvelhetett el, tétpva kezdés után megverték az újonc Buzăui Gloria MSC-t 3:1 (–14, 14, 21, 18) arányban. A találkozó 99 percet tartott, az összecsapás legjobbja Vlad-Gavril Negrean volt, aki nem kevesebb mint 21 ponttal járult hozzá együttese sikeréhez.

Kolozs megye harmadik élvonalbeli csapatának, az Aranyosgyéresi MSC-nek nem volt esélye felborítani a papírformát a Zilahi MRK ellenében, mindössze 64 perc alatt szenvedtek pályaválasztóként 3:0 (17, 16, 23) arányú vereséget. A gyéresiek szombaton Nagybányán játszanak a Tudomány/Ştiinţa Explorări gárdájával.

A további két eredmény: • Temesvári UV–Nagybányai Tudomány/Ştiinţa Explorări 2:3 • Krajovai U MSC–Galaci Arcada MSC 2:3. Az állás: 1. Dinamó 29 pont/11 mérkőzés, 2. Arcada 26/10 (27:9), 3. Zilah 26/11 (28:11), …, 5. DÉS 19/11, …, 7. KOLOZSVÁR 11/11, …, 10. ARANYOSGYÉRES 1/11.

A hölgyeknél a héten két fordulót is lebonyolítottak az élvonalban, mindkettőn pályaválasztó volt a Kolozsvári U NTT Data, de nyernie nem sikerült. A Horia Demian Sportcsarnokban Luminiţa Trombiţaş tanítványai szerdán fejet hajtottak a Târgoviştei MSC ellenében – 57 perc alatt 3:0 (22, 19, 12) arányban –, majd szombaton a Lugosi MSC ellen kitartóbbak voltak, 75 perc alatt kaptak ki 3:0 (19, 21, 16) arányban. A kolozsvári lányoknak következik a galaci kiszállás a Belor ESK ellenében.

További eredmények, 13. forduló: • Lugosi MSC–Medgidiai MSC 3:0 • Bákói Ştiinţa–Bukaresti Rapid 3:0 • Bukaresti Dinamó–Voluntari-i CSO 3:0; a Galaci Belor ESK–Piteşti-i Argeş mérkőzést szerdán játsszák; a Balázsfalvi Volei Alba szabadnapos volt. 14. forduló: • Rapid–Târgovişte 0:3 • Medgidia–Belor ESK 3:0 • Argeş–Balázsfalva 0:3 • Voluntari–Bákó 1:3; a Dinamó szabadnapos volt. A sorrend: 1. Balázsfalva 34 pont/12 mérkőzés, 2. Bákó 33/13, 3. Dinamó 30/11, …, 9. U NTT DATA 9/13.

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Koronavírus: vesztegzár Olaszországban
Püspökké szentelték, és a főegyházmegye ...
Elemző: nem sikerült megoldani azt a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Hunguest Hotel Sóstó: idillikus ...
  • „Három évtized alatt több ezer ember ...
  • Feljelentették Băsescut újabb ...
  • Egyelőre nem bővíthető a ...
  • Ditró után