Europol: Romániában pénzhamisítókat fogtak el, félmillió eurónyi hamis bankjegyet foglaltak le
Vissza

Europol: Romániában pénzhamisítókat fogtak el, félmillió eurónyi hamis bankjegyet foglaltak le

Félmillió eurónyi hamis bankjegyet foglaltak le Romániában, a bűnözői hálózat által gyártott hamis pénzek legalább 10 uniós országban voltak forgalomban, tíz embert előállítottak - közölte az Európai Unió rendőrségi együttműködési szervezete (Europol) csütörtökön.

A hágai székhelyű Europol tájékoztatása szerint a román állampokból álló bűnszervezet 50, 100 és 500 eurós bankjegyek mellett lejt is hamisított.

Az Európai Központi Bank mellett Románia, Ausztria, Belgium, Németország és Spanyolország illetékes hatóságai vettek részt a műveletben. A hamis pénzből Románia mellett Ausztriában, Belgiumban, Németországban, Görögországban, Olaszországban, Litvániában, Hollandiában, Szlovákiában és Spanyolország is találtak. A felsorolt országokban összesen mintegy 1300 hamis bankjegyet fedeztek fel és vontak ki a forgalomból.

Az összehangolt akcióban tíz gyanúsítottat előállítottak, a félmillió eurónyi hamis bankjegy mellett 16 ezer valódi eurót és nagymennyiségű lejt foglaltak le. A házkutatások során kokaint és kannabiszt is találtak a nyomozók - közölte az Europol.


EZ ÉRDEKELHETI
HŰHA ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Sporthírek röviden a nagyvilágból
Online filmvetítés Törőcsik Mari ...
Szabadnap az oltásra jelentkezőknek?

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ