Érezni és megölelni a zenekar hangjait – a zene a siketeké is!
Vissza

Érezni és megölelni a zenekar hangjait – a zene a siketeké is!

A kolozsvári filharmónia zenészei segítségével bevezetik a siketeket a hangszerek világába 2017. november 15, 18-20 óra között Farkas utca 5. szám alatti Auditorium Maximumban. Hangszerekkel ismerkedhetnek, felfedezhetik és átélhetik azok rezgéseit, a legkíváncsibbak akár ki is próbálhatják azokat.

A zenekari próba során az érdeklődő siketek közvetlenül a zenészek mellett foglalnak helyet, a színpadon. Míg a zenekar játszik, ők a hangszerek rezgéseire figyelhetnek. A próba után a jeltolmácsok kíséretében bejárják a koncerttermet és különböző helyszínekről követik a zenekari próbát. A zenekari próba lejártával az élményekről beszélgetnek és válaszolnak a kíváncsi érdeklődők kérdéseire. 

Az eseményt A zene mindenkié! A siketeké is!(?) elnevezésű projekt keretében szervezik, amely az erdélyi siketek és nagyothallók zenei élményben való részesítését segíti. Az országszinten egyedülálló zenei workshopokat minden erdélyi siket és nagyothalló számára díjmentesen biztosítják Kolozsváron, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen és Sepsiszentgyörgyön. A projekt megvalósítását a Communitas Alapítvány segíti, a szakmai támogatást pedig a Romániai Siketek Országos Szervezetének (ANSR) Kolozsvári Fiókja, a Transilvania Állami Filharmónia, a BBTE-RT Zenepedagógia Tanszéke, valamint a marosvásárhelyi Deaf Health Care Center munkatársai biztosítják.

A projekt lehetőséget teremt erdélyi siketek és nagyothallók számára, hogy sajátos módon, különleges módszerek segítségével fedezzék fel a zene világát.

További tájékoztatás a music4deaf@gmail.com emailcímen, a 0720366046 telefonszámon vagy a Music4Deaf facebook oldalon igényelhető. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Futószalagon osztották a pénzt a ...
Sporthírek röviden a nagyvilágból
CNCD: nem diszkriminált a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ