Erdély és Partium középiskolásai látogattak a BBTE-re
Vissza

Erdély és Partium középiskolásai látogattak a BBTE-re

A Babeş–Bolyai Tudományegyetem magyar tagozata és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet 2017. szeptember 22–24 között szervezte meg, immár ötödik alkalommal, a Középiskolások Hosszú Hétvégéjét. A rendezvényre több mint 200 magyar középiskolás diák látogatott Kolozsvárra tanáraik kíséretében.

A diákok 20 város 23 középiskolájából érkeztek, szinte minden erdélyi és partiumi iskolaközpontból: Arad, Barót, Brassó, Csíkszereda, Kovászna, Kraszna, Marosvásárhely, Nagyenyed, Nagyszalonta, Nagyvárad, Nyárádszereda, Sepsiszentgyörgy, Szatmárnémeti, Szentegyháza, Székelyhíd, Székelykeresztúr, Székelyudvarhely, Szilágycseh, Szováta és Tasnád középiskoláinak diákjai egyaránt jelen voltak.

Az évek óta bővülő létszámú rendezvény célja, hogy a középiskolás diákok betekintést nyerhessenek az egyetem kutatóinak, oktatóinak munkájába, valamint a kolozsvári diákélet rejtelmeibe. A résztvevők ismeretterjesztő előadásokon, gyakorlati foglalkozásokon, illetve interaktív programokon vehettek részt, miközben az egyetemi bentlakásokban laktak és az étkezés is az egyetemi kantinban zajlott. A tevékenységek a közgazdaságtudománytól a filozófiáig, a geológiától a környezettudományig minden tudományterületet felöleltek, a programok közötti eligazodást mobilalkalmazás segítette.

Az idén a rendezvény keretében kiemelt jelentőséget kaptak a 10 ezresnél kisebb lakosságú települések iskolái, az itt tanuló diákok bevonását a BBTE Hozzáférés – részvétel – méltányosság a felsőoktatásban projektje tette lehetővé.

 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Időutazás a Transylvania Barokk ...
Zene és festészet szimbiózisa Zoltán ...
Európában közeleg, mégis messze az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ