Épülhet a park a Hajnal negyedben
Vissza

Épülhet a park a Hajnal negyedben

Megszavazták a Csillagvizsgáló utca környékére tervezett héthektáros park kialakításához szükséges terület-kisajátításra vonatkozó határozatot a városi tanácsosok ma. A szabadidős övezet létesítéséhez a városházának egy ingatlan befektetőnek kell ajánlatot tennie. A területet engedélyezett szakember már felbecsülte, ám az általa megállapított ár nem felel meg a magáncégnek.

A céget kévpiselő ügyvéd elmondta: a városi tanács által 2014-ben elfogadott Általános Városfejlesztési Terv (PUZ) szerint a cég területe építkezésre, nem pedig zöldövezet kialakítására alkalmas; a cég pont azért vásárolta meg pár évvel ezelőtt a területet, hogy oda vegyes rendeltetésű ingatlant építsen, és kertet hozzon létre. Ezért állnak értetlenül a városháza szándéka előtt, miszerint parkot létesítenének, miközben a terület rendeltetése más, sőt a terület egy négy sávos út, tehát zajos, forgalmas környezetben helyezkedik el. Az ügyvéd jogi kifogást is felhozott: mivel a park gazdasági-műszaki mutatóit elfogadó városi tanácsi határozatot a terület tulajdonosa a törvényszéken támadta meg, a per folyamatban van, sőt péntekre tűzték ki a tárgyalás napját.

Az ügyvéd szerint az engedélyezett ingatlanfelmérő szakember túl alacsony kisajátítási árat állapított meg. Ezért szándékukban áll újból beperelni a polgármesteri hivatalt, és ha a törvény a cégnek ad igazat, és jóval magasabb árat állapít meg, akkor azt is az adófizetők pénzéből kell majd kifizetni.

A polgármesteri hivatal illetékes képviselője megnyugtatta a polgármestert, hogy a folyamatban lévő per nem gátolja az önkormányzatot a kisajátítással kapcsolatos határozat elfogadására. Ezt követően 20 igen szavazattal elfogadták a határozatot.


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Önkormányzati választások szeptember ...
Gyalogos- és környezetbarát ...
Ha hétvége, akkor szabadtéri bábelőadás

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Telesulis pedagógusokat díjaztak ...
  • Kolozsi Levendula Napok: a lényeg az ...
  • Összeomlott a Bay-kastély Ördögkúton
  • Ne vigy minket a kísértésbe!
  • Megvezetés