EP-választás: nincs megegyezés a közös indulásról
Vissza

EP-választás: nincs megegyezés a közös indulásról

Nem született megegyezés a közös indulásról a májusi európai parlamenti választásokon az RMDSZ és a Magyar Polgári Párt (MPP) vezetőinek mai kolozsvári egyeztetésén - tudatta közleményben az MPP.

Az RMDSZ részéről Kelemen Hunor szövetségi elnök, Porcsalmi Bálint ügyvezető elnök és Nagy Zoltán ügyvezető alelnök, míg az MPP részéről Mezei János elnök, Kátai Attila és Simon Csaba alelnökök, illetve Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő egyeztettek az idei európai parlamenti választáson való együttműködés lehetőségeiről.

Az MPP, korábbi igényét fenntartva, befutó helyet kért az RMDSZ jelöltlistáján, a szövetség képviselői viszont az együttműködés más formáját javasolták - közölte a párt.

Leszögezik: az MPP és az RMDSZ politikusai egyetértettek abban, hogy a magyarságnak erős képviseletre van szüksége az európai parlamentben, ezért nem vitatható a közelgő választások jelentősége.

 „Nem született döntés. Ezt a Magyar Polgári Párt legfelsőbb döntéshozó szerve, a választmány felhatalmazásával az elnökség hozza meg a hét folyamán. A végleges álláspont kialakításában összhangba hozzuk a mai tárgyaláson elhangzottakat és a magyar kormánynak az RMDSZ hétvégi kongresszusán elhangzó üzenetét” – számolt be a megbeszélést követően Mezei János.

Hozzátette: „Tudatában vagyunk annak, hogy helye és ideje van a versenynek, ugyanakkor felelősségteljes politikusokként kijelentjük, hogy az összmagyarságot érintő ügyekben helye és ideje van az együttműködésnek.”

(Fotó: RMDSZ


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

VIDEÓINTERJÚ - Mérnöki központot ...
Újabb rekordot döntött a fertőzések ...
Elke Erb kapta a Büchner-díjat

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ