Elkezdődött a zöld szervezetek találkozója Kalotaszentkirályon
Vissza

Elkezdődött a zöld szervezetek találkozója Kalotaszentkirályon

„A magyarországi környezetvédelmi civil szervezetek minden évben megszervezik országos találkozójukat, más-más településen. Már egy ideje megfogalmazódott az ötlet, hogy határon túl szervezzék meg ezt az összejövetelt, annak érdekében, hogy minél több külföldi zöld szervezetet be tudjanak vonni, hiszen a találkozó legfontosabb célja az együttműködés erősítése. Ha a környezetvédelmet nézzük, nincsenek határok” – számolt be Péter Árpád, a Silvanus Ökológiai Egyesület elnöke, az esemény helyi főszervezője.

A 28-ik alkalommal megszervezett országos találkozó idei mottója a „Kárpát-medence, mint ökológiai egység”, ezzel is alátámasztva a határon túli helyszínválasztást. A főszervező elmondása szerint a kalotaszentkirályi Silvanus Ökológiai Egyesület közösen a Holocen Természetvédelmi Egyesülettel állította össze a programot. A helyi szervezet legfontosabb feladata az erdélyi zöld szervezetekkel megismertetni a találkozó mibenlétét és ebben segített a marosvásárhelyi Fókusz Ökó Központ.

„Köztudott, hogy Kalotaszentkirály nagy hangsúlyt fektet a környezetvédelemre és a tisztaságra is, nem hiába nyertük el 2014-ben a Kolozs megye legtisztább községe címet, ezért nagyon örülünk, hogy mi adhatunk otthont a 28. Zöld Országos Találkozónak. A rendezvény a helyieknek is fontos, az eseményre közel 500 vendéget várunk, akik a Kalotaszentkirályon található 46 vendégházban, a református parókia vendégszobáiban és az Ady Endre Általános Iskola bentlakásában lesznek elszállásolva, ezzel is segítjük a helyi vendéglátókat. A találkozó által reméljük, hogy a helyi turizmus is fellendül és többen visszalátogatnak hozzánk a jövőben” – nyilatkozta Póka András, Kalotaszentkirály polgármestere.

A rendezvény április 12-én rajtolt és nagyon sok szakmai előadást tartalmaz a program. A szervezők ugyan a környezetvédelemre fektették a hangsúlyt, de nem maradnak ki a szórakoztató jellegű programpontok sem, mint például a péntekii kirándulás, a részvevők 6 különböző helyszín meglátogatása közül választhattak. 


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Boc válasza: magyar felirat a ...
Kétszáz alkotást neveztek az 5. Magyar ...
A halhatatlan cirokseprű

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • A vádlottak padján
  • VIDEÓK - Magánház égett le Szászfenesen
  • A diplomátlan elit
  • Megnövelték a gyermekpénzt az RMDSZ ...
  • Szülő numeró 3