Elhunyt az edzőrekorder Florin Halagian
Vissza

Elhunyt az edzőrekorder Florin Halagian

A piteşti-i Argeş FC labdarúgócsapat közösségi oldalának közlése szerint hétfőn 80 éves korában elhunyt Florin Halagian.

Játékosként az Örmény („Armeanul”) becenevű Halagian megfordult a Dinamónál, a Bukaresti Progresulnál, a Bukaresti Pompierulnál, a Piteşti-i Dinamónál, a Ploieşti-i Petrolulnál, a Nagybányai Bányásznál és az Aradi Vagonnál.

Az 1939. március 7-én született mester 2010-ben hagyta abba az edzősködést, legutóbb a Mioveni-i SK-t irányította. Pályafutása során megfordult az Argeşnél, a Bukaresti Steauánál, a Bukaresti Dinamó és a Krajovai Universitateánál, de edzett még olyan együtteseket is, mint az FC Olt, a Bukaresti Victoria, a Nagyszebeni Inter, a Bákói MFC, a Brassói FC, a Karácsonkői/Piatra Neamţ-i Csalhó, a Mioveni-i Dacia és a Besztercei Glória. Halagian az utóbbi időben a közélettől is teljesen visszavonult.

Halagian regnálása idején érte el bajnoki címeit az Argeş FC az 1971–1972-es és 1978–1979-es idényben. A Dinamót az 1991–1992-es idényben vezette bajnoki elsőségig. Ő tette le az alapjait az 1986-ban Bajnokcsapatok Európa Kupája címet szerző Bukaresti Steauának. 2008-ban edzői tevékenységének és fiatal korosztály nevelésének elismeréseképpen elnöki kitüntetésben részesült.

Florian Halagian tartotta a csúcsot élvonalbeli edzői szinten: 878 első osztályú mérkőzésen irányította csapatait (a második helyen tisztes távolságban Ilie Oană áll 572 találkozóval).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Aláírásgyűjtés a nemzeti régiókért ...
Sporthírek röviden
Rendezvényajánló

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ