Elhunyt az edzőrekorder Florin Halagian
Vissza

Elhunyt az edzőrekorder Florin Halagian

A piteşti-i Argeş FC labdarúgócsapat közösségi oldalának közlése szerint hétfőn 80 éves korában elhunyt Florin Halagian.

Játékosként az Örmény („Armeanul”) becenevű Halagian megfordult a Dinamónál, a Bukaresti Progresulnál, a Bukaresti Pompierulnál, a Piteşti-i Dinamónál, a Ploieşti-i Petrolulnál, a Nagybányai Bányásznál és az Aradi Vagonnál.

Az 1939. március 7-én született mester 2010-ben hagyta abba az edzősködést, legutóbb a Mioveni-i SK-t irányította. Pályafutása során megfordult az Argeşnél, a Bukaresti Steauánál, a Bukaresti Dinamó és a Krajovai Universitateánál, de edzett még olyan együtteseket is, mint az FC Olt, a Bukaresti Victoria, a Nagyszebeni Inter, a Bákói MFC, a Brassói FC, a Karácsonkői/Piatra Neamţ-i Csalhó, a Mioveni-i Dacia és a Besztercei Glória. Halagian az utóbbi időben a közélettől is teljesen visszavonult.

Halagian regnálása idején érte el bajnoki címeit az Argeş FC az 1971–1972-es és 1978–1979-es idényben. A Dinamót az 1991–1992-es idényben vezette bajnoki elsőségig. Ő tette le az alapjait az 1986-ban Bajnokcsapatok Európa Kupája címet szerző Bukaresti Steauának. 2008-ban edzői tevékenységének és fiatal korosztály nevelésének elismeréseképpen elnöki kitüntetésben részesült.

Florian Halagian tartotta a csúcsot élvonalbeli edzői szinten: 878 első osztályú mérkőzésen irányította csapatait (a második helyen tisztes távolságban Ilie Oană áll 572 találkozóval).

EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Megviseli az albérletpiacot az ...
Simona Halep római diadala
Pármai Filmzenei Fesztivál: legjobb ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ