I. liga, 9. forduló: Elvesztette veretlenségét a Kolozsvári CFR 1907

I. liga, 9. forduló: Elvesztette veretlenségét a Kolozsvári CFR 1907
A labdarúgó Európa Liga csoportmérkőzésére készülő Kolozsvári CFR 1907 2–1 (1–0) arányú vereséget szenvedett a Medgyesi Gázmetán ellen a Dr. Constantin Rădulescu Stadionban rendezett zárt kapus meccsen a román élvonal alapszakasza 9. fordulójában.

Az eltiltását töltő Dan Petrescu vezetőedző néhány játékost pihentetett, de nem számíthatott a koronavírusos szlovák Jakub Vojtus csatárra és Alexandru Chipciu középpályásra. Ezenkívül még három személy fertőződött meg a vasutasoknál: Viorel Boncoi kinetoterapeuta, a csapat sofőrje és Cristian Panin csapatmenedzser.

A mester a lelátóról tekintette meg az összecsapást.

A CFR 1907 összeállítása: Grzegorz Sandomierski – Mateo Susics (46. perc Andrei Burcă), Cristian Manea, Denis Ciobotariu, Iasmin Latovlevici – Cătălin Itu (46. perc Adrian Păun), Luis Aurelio Coimbra, Damjan Djokovics (60. perc Mario Rondón) – Michael Pereira, Gabriel Debeljuh (66. perc Valentin Costache), Ciprian Deac; fel nem használt cserék: Cristian Bălgrădean – Mario Camora, Ovidiu Hoban, William Soares da Silva, Nicolae Carnat.

Az első 20 percben a házigazdák támadtak, és több gólhelyzetet jegyeztek: Pereira beadásáról lemaradt Manea, aztán Ciobotariu is elcsúszott egy beadásnál, majd a legnagyobb lehetőséget Debeljuh hagyta ki: Deac beadását fölé lőtte. A Gázmetántól Nicolao Manuel Dumitru Cardoso lövése szintén a kapu felett hagyta el a játékteret, majd jött Ronaldo Deaconu gólja a 27. percben: jól helyezett lövése utat talált a lengyel Sandomierski kapujába (0–1). Az első félidőben egyenlíthetett volna a horvát Djokovics, de a 39. percben a kapu közepére tartó próbálkozását fölé tornázta Alexandru Buzbuchi kapus.

Fordulás után a CFR-nél most bemutatkozó Latovlevici beadását ismét csak fölé emelte Debeljuh. A Gázmetán a 60. percben növelte előnyét, Cardoso lövése megpattant Burcăn, és a labda a kapuban kötött ki (0–2). Innentől kezdve a krajovai George Cătălin Găman játékvezető lett a meccs negatív főszereplője: nem ítélt 11-est, amikor Păunt elakasztotta Roberto Romeo a 16-oson belül, a 68. percben Deac szögletbeadásánál Costache gólt lőtt, de a bíró les címén érvénytelenítette a találatot, majd Păunt sodorták el, de a sípmester úgy ítélte meg, hogy a haiti Bryan Alceus nem a büntetőterületen belül szabálytalankodott. A hajrában Costache egyedül maradt a kapussal, de mellélőtt, később a venezuelai Rondón melléfejelt, de a becsületgól csak összejött a végén. A hosszabbításpercekben Deac szabadrúgásánál Buzbuchi hibázott, a kapufáról visszapattanó labdát pedig Ciobotariu kotorta a hálóba, első találatát szerezve a bordó mezeseknél (1–2).

A CFR 1907 számára következik csütörtökön 19.55-kor az EL-mérkőzés az AS Róma ellen az olasz fővárosi Olimpiai Stadionban. A negatív bíráskodást és a játékoshiányt kritizáló Dan Petrescu kijelentette, hogy ezután a találkozó után nem vállalja tovább az edzőséget, a csapat tulajdonosa, Neluţu Varga pedig azt nyilatkozta, hogy az együttes nem fog elutazni a november 8-án, vasárnap esedékes következő bajnoki meccsre a Piteşti-i Argeş FC ellen.

Így most már nincs veretlen együttes az I. ligában, a portugál Jorge Costa, aki korábban a vasutasokat is edzette, első győzelmét érte el a Gázmetánnal.

*

Cifra kimenetele volt a másik vasárnapi találkozónak, Jászvásáron mindössze 55 percet tartott a mérkőzés. Az összecsapás kezdete közel egyórás késést szenvedett, mivel az Emil Alexandrescu Stadion világítása nem működött kellőképpen, majd amikor a második játékrész elején teljesen kialudt a fény, a bukaresti Horia Gabriel Mladinovici lefújta a mérkőzést. Addig a házigazda Politechnikától a belga Dzenan Zajmovic (51. perc) és Răzvan Onea (54. perc), a vendég Konstancai Viitorultól Alin Dobrosavlevici (20. perc) volt eredményes. A találkozót a szabályok értelmében a Viitorul nyeri 3–0-ra.

Eredmények, I. liga, alapszakasz: • Kolozsvári CFR 1907–Medgyesi Gázmetán 1–2 (gól: Denis Ciobotariu – 91. perc, illetve Ronaldo Deaconu – 27. és Nicolae Manuel Dumitru Cardoso – 60. perc; a találkozó egyik partjelzője a zilahi Tunyogi Ferenc, tartalékbírója pedig a nagykárolyi Kovács Szabolcs volt) • Jászvásári/Iaşi-i Politechnika MSC–Konstancai Viitorul 0–3 (zöld asztali eredmény). Hétfőre maradt a Târgoviştei Chindia–FCSB találkozó. Az állás: 1. Krajovai Universitatea FC 24 pont/9 mérkőzés, 2. FCSB 18/8 (22–9), 3. KV. CFR 1907 18/9 (10–5), 4. Sepsiszentgyörgyi Sepsi OSK 15/9, 5. Aradi UTA 14/9, 6. Viitorul 13/8 (15–13), 7. Clinceni-i Academica 13/9 (8–6).

Borítókép: Păun (a képen a labdával) ellen kétszer is szabálytalankodtak a büntetőterületen belül, de egyik sem ért 11-est a bíró szerint – FOTÓ: FACEBOOK/CFR 1907