Elektro-szimfonikus évadzárás az operában, kolozsvári vállalkozónőkkel
Vissza

Elektro-szimfonikus évadzárás az operában, kolozsvári vállalkozónőkkel

Elektro-szimfonikus koncerttel zárja az évadot a Kolozsvári Magyar Opera június 30-án, vasárnap este hét órától. Az opera zenekara, számos zenésszel közreműködve, Kulcsár Szabolcs vezényletével az elektronikus zene átdolgozott gyöngyszemeit játssza, megszólaltatva az 1970-es évek, de napjaink slágereit is.

Kondrát Csaba, a koncert rendezője elmondta, a Kolozsvári Magyar Opera évek óta együttműködik az Electric Castle fesztivállal, az opera zenekara többször játszott Bonchidán, és megdöbbenve tapasztalták, hogy a fiatal fesztiválközönség ugyanúgy örül a szimfonikus zenének, mint az elektronikusnak. „Innen indult a Weekend Operahouse Project (Hétvégi Operaház Projekt) ötlete. Az opera vezetősége kiállt a kezdeményezés mellett, amelynek legfőbb célja bevonzani azt a fiatal generációt, amely egyelőre talán kevésbé látható az operaelőadások nézőterén, de vélhetően egy ilyen jellegű koncert meghallgatása-megtekintése után további zenei műfajokra is kíváncsi lesz, és újra ellátogat az Operába”, fogalmazott a rendező.

A koncerten közreműködnek: Andrei Roșulescu elektromos gitár, Antal Attila basszusgitár, Csergő Domokos dobok, Szép András zongora, Nagy Gergő billentyűk, Gergely Arnold ének, Vicky Bogoi, Indrei Antonia, Ianc Florin, Dobre Alex táncosok, valamint a Kolozsvári Magyar Opera zenekara. Karmester: Kulcsár Szabolcs. Koncertmester: Barabás Sándor, Ferenczi Endre. Zenei rendező, hangszerelés: Kondrát Csaba. Meghívott: Dj Modee.

Az évadzáró koncert a Kolozsvári Magyar Vállalkozó Nők (kmvn.ro) és a Kolozsvári Magyar Opera közreműködésében jön létre. A koncert szünete után a kolozsvári vállalkozó nők egyesületének tagjai is bemutatkoznak a közönség előtt, majd átadják a KVN-díjat.

(Borítókép: Jelenet az első Weekend Operahouse Project koncertből. Fotó: Magyar Opera/Facebook)


EZ ÉRDEKELHETI
KULTSZÍNTÉR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Szlovénia nem hosszabbítja meg a ...
Kedvezményekkel élénkítik az oltási ...
Újabb adag Pfizer-BioNTech vakcina ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ