Egyelőre nem bővíthető a metropoliszövezeti hálózat
Kihasználtság és gazdasági mutatók függvénye a közszállítás
Kihasználtság és gazdasági mutatók függvénye a közszállítás
Vissza

Egyelőre nem bővíthető a metropoliszövezeti hálózat

Az utóbbi években a Kolozsvári Polgármesteri Hivatal és a városi tanács hatáskörébe tartozó Kolozsvári Közszállítási Vállalat (CTP, volt RATUC) nagy figyelmet szentelt a tömegközlekedés fejlesztésének mind a megyeszékhelyen, mind a környező településeken. Az elmúlt időszakban új járatokat vezettek be, illetve az évek során beszerzett autóbuszoknak köszönhetően több vonalon sűrűbben járnak a közszállítási járművek. A CTP illetékesei azt állítják, az igények, a kihasználtság és a gazdasági mutatók függvényében minden lehetséges változatot elemeznek új járatok létesítésére, a jelenlegiek bővítésére, illetve a járatsűrűség növelésére, ám sok esetben a kezdeményezéseknek gátat szabnak a különböző szabályzatok, jogi előírások. Az egyik ilyen akadály, hogy több település nem tagja a meghívásos alapon működő Kolozsvári Közszállítás Metropoliszövezeti Egyesületnek, ezért például Magyargorbóra sem jár CTP-járat.

Bár az elmúlt években a Kolozsvári Közszállítási Vállalat (CTP, volt RATUC) jelentős fejlesztéseket eszközölt, a kolozsvári és az agglomerációs övezeti tömegközlekedés fejlesztésére, az utazóközönség és az önkormányzatok részéről folyamatosan érkeznek bővítési, fejlesztési kérések.

Néhány héttel ezelőtt a Szabadság napilap Facebook-oldalán és a www.koliver.wordpress.com blogon arra kértük a metropoliszövezetben élőket, fogalmazzák meg Liviu Neag CTP-igazgatóhoz intézett kérdéseiket. Egyik arra vonatkozott, hogy a Kolozsvárt az alig néhány kilométerre fekvő Szászfenessel összekötő M21-es, illetve az M26-os járat útvonalát miért nem hosszabbítják meg a Munka sugárútig.

„Az útvonalakat nem hosszabbítjuk meg. A Bucsony/Bucium utcából több járat indul a belvárosba vagy a lakónegyedekbe, és ha az utasnak valamelyik szászfenesi járatra van bérlete, akkor egy kolozsvári járatra ingyen bérletre jogosult. Egymást kiegészítő, kombinált bérletek segítségével bárki elérhet a célpontig. Ha a metropoliszövezeti tömegközlekedési járatok bejönnének a belvárosba, leállítanák a közúti forgalmat. Annak érdekében, hogy csökkentsük a légszennyezést és a belvárosi forgalmat, nagyon fontos, hogy minél több utasunk használja a villamost, főleg azok, akik a Munka sugárútra próbálnak eljutni. Hogy a villamos minél vonzóbb legyen az utazóközönség számára, az utóbbi években folyamatosan újakat vásároltunk, és a menetidő is csökkeni fog, mihelyt a különböző városrészeken a villamos előnyt élvez a személygépkocsikkal szemben” – olvasható a CTP szakembereinek válaszában.

Az internetfelhasználók részéről felmerült ugyanakkor az is, a közszállítási járatok miért nem jutnak el a Kolozsvár közeli más településekre is, mint például Magyarvista és Magyargorbó. Ezzel kapcsolatban a CTP annyit közölt: az említett települések nem tagjai a Kolozsvári Közszállítás Metropoliszövezeti Egyesületnek, hiányzik tehát a törvényes keret a településekre közlekedő járatok üzemeltetéséhez. 

Kerekes Emőke, Magyargorbó község RMDSZ-es alpolgármestere a Szabadsággal közölte: a település tagja ugyan a Kolozsvár Metropoliszövezet-fejlesztési egyesületnek, ám még nem csatlakozhatott ennek a közlekedési összetevőjéhez, a Kolozsvári Közszállítás Metropoliszövezeti Egyesülethez, amely a tömegszállítással kapcsolatos teendőket látja el és irányítja. 

– Úgy tudom, körülbelül két évvel ezelőtt kértük, hogy Magyargorbó is lehessen tagja a közlekedési egyesületnek, s ennek következtében felénk is terjesszék ki a metropoliszövezetben közlekedő közszállítási hálózatot. Közölték, hogy ilyen vonatkozásban mi a második gyűrűhöz tartozunk, így sem Magyargorbóra, sem pedig Magyarvistára nem járhat a Kolozsvári Közszállítási Vállalat autóbusza. Megoldás lenne az aláírásgyűjtés, az egyesületbe történő felvételi kérés, a szervezet viszont meghívásos alapon működik – jegyezte meg a tisztségviselő.

Közölte továbbá, hogy az erre vonatkozó korábbi tagfelvételi kérésüket elutasították, a közlekedési egyesület képviselői ugyanis azt mondták, egyelőre nincs közszállítási kapacitás az autóbuszok biztosítására. 
– Az utóbbi években sok autóbuszt vásárolt a tömegközlekedési vállalat, az európai pénzekből beszerzett trolibuszok segítségével pedig – a CTP igazgatójának nyilatkozata szerint – több útvonalon lecserélik az autóbuszokat, így reménykedünk, hogy az elkövetkező időszakban jut belőlük nekünk is – fogalmazott Kerekes Emőke. Megjegyezte: a kisrégiót jelenleg egy magán közszállítási vállalat szolgálja ki.

(Borítókép: Rohonyi D. Iván)


EZ ÉRDEKELHETI
KÖZHÍR ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

A parlementbe hívták Ludovic Orban ...
BL-selejtezők: kisorsolták a második ...
Ókori „kolozsvári” múmiát CT-ztek az ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ