Dési röplabdasiker Nagybányán
Vissza

Dési röplabdasiker Nagybányán

Bevált a papírforma, amint az már évek óta megszokottá vált, a dési röplabdázók győztesen hagyják el a nagybányai Lascăr Pană Sportpalotát. Ez történt a férfi A1-osztály 6. fordulójában.

(erkedi, póka)

Több mint tíz éve követjük a két szomszédos gárda közti találkozókat, és kevés kivétellel az Egyesülés nyert a máramarosiak otthonában. Jó viszony ide vagy oda, a Szamos-parti együttes mindig megtáltosodik a Tudomány/Ştiinţa Explorări vendégeként. A désiek biztosan és megérdemelten győztek, egy percig sem volt kétséges a sikerük, olyan jól működött a Marius Dascălu–Szilágyi Tibor edzőpáros legénysége.

Miután az előző menetben a nagybányaiak 2:0-s vezetés után 3:2-re kikaptak Kolozsvárott (ez teljesen lehangolta Marius Botea tréner tanítványait, a kapkodás meglátszott az Egyesülés elleni mérkőzés folyamán), ezúttal sem sikerült felülkerekedniük, a vendégek 69 perc alatt simán nyertek 3:0 (21, 21, 20) arányban, s ezzel a sikerrel a táblázaton is előreléptek. Az Egyesülés legjobb játékosa ezúttal is a Szucsávai ISK együttesétől a nyáron leigazolt Alexandru Raţă volt, a hazai röplabda egyik nagy reménysége, az országos ifiválogatott tagja 18 pontot szerzett. Csak érdekességként említjük, hogy a hazai meccseken a lelátón van édesanyja, de nagymamája is, akik többórás utazás után érkeznek Moldvából Désre. A házigazdák legeredményesebb embere Marius Iftime volt 12 ponttal.

Végeredmény: • Nagybányai Tudomány/Ştiinţa Explorări–Dési Egyesülés 0:3 (–21, –21, –20).

Habár nagy küzdelemben meg tudta nyerni az első játszmát a Kolozsvári Universitatea Sportklub a címvédő Galaci Arcada ellen (28–26), a folytatásban Lőtei Rómeó Attila gárdájának nem volt esélye a bajnok esélyes ellen. A négyszettes mérkőzés 101 percet tartott. A kolozsváriak legjobbja, Vlad Negrean 24 pontot szerzett, Nagy Csaba 13-ig jutott. Az összecsapást eredetileg Galacon kellett volna lebonyolítani, de a két csapat megegyezett a pályaválasztók felcseréléséről.

Végeredmény: • Kolozsvári Universitatea Sportklub–Galaci Arcada 1:3 (26, 17, 16, 21).

Továbbra is nyeretlen Kolozs megye harmadik csapata, az Aranyosgyéresi MSC, amely ezúttal a szintén a kullogókhoz tartozó Temesvári UV otthonában simán kikapott. A gyéresiek legeredményesebb játékosa, Mihai Tarţa 7 pontot szerzett.

További eredmény: • Bukaresti Dinamó–Krajovai U MSC 0:3. A Buzăui Gloria MSC–Zilahi MRK találkozót vasárnap játsszák. Az állás: 1. Arcada 15 pont, 2. Krajova és Dinamó 14–14, …, 6. DÉS 10, …, 9. KOLOZSVÁR 2, 10. ARANYOSGYÉRES 1.

A női élvonalban az eddig nyeretlen újonc Medigiai SK otthonában 72 perc alatt sima vereséget szenvedett a Kolozsvári U NTT Data. Luminiţa Trombiţaş együtteséből Alina Gagea és Adina Stanciu 11 pontot szerzett.

Végeredmény: • Medgidiai SK–Kolozsvári NTT Data 3:0 (17, 18, 18).

További eredmények: • Galaci Belor ESK–Bukaresti Dinamó 0:3 • Piteşti-i Argeş–Bukaresti Rapid 3:2 • Lugosi MSC–Bákói Ştiinţa SK 0:3. A Voluntari-i CSO–Balázsfalvi MSC Volei Alba mérkőzést vasárnap játsszák; a Târgoviștei MSC szabadnapos volt. A sorrend: 1. Balázsfalva 18 pont/6 mérkőzés (18:1), 2. Dinamó 18/6 (18:3), 3. Bákó 15/6, …, 9. KOLOZSVÁR 3/7.


EZ ÉRDEKELHETI
SPORT ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Két hónap alatt több mint 350 elefánt ...
Életfogytiglanra ítéltek egy angol nőt, ...
Utasszámhoz igazítják a közszállítási ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ