D-day
Vissza

D-day

Ez a mi politikánk is olyan, mint egy botrányos Charlie Hebdo-karikatúra: gusztustalan, egyre inkább próbára teszi humorérzékünket … és valakik nagyon jól keresnek rajta. Általa.

Elég csak a mai napot nézni: az ellenzék bizalmatlansági indítványt nyújtott be a kormány ellen, a másik oldalon pedig a koalíció fontolgatja Klaus Johannis tisztségéből való felfüggesztésének kezdeményezését, amiért az elnök nem hajtja végre az Alkotmánybíróság döntését Kövesi-ügyben. Eközben Dan Șovát, a Ponta-éra egyik hangadó szociáldemokrata politikusát jogerősen 3 év börtönre ítélték egy sötét korrupciós ügyben – a PSD környékén tucatjával találni ilyeneket - percekkel később pedig arról érkezik a hír: Simina Tănăsescu, Johannis tanácsosa kénytelen lemondani tisztségéről azt követően, hogy az Alkotmánybíróság egyik tagja, Petre Lăzăroiu megvádolta az elnöki hivatalt, hogy a tanácsoson keresztül nyomást gyakorolt a testületre. És még csak kora délután van … Estére az ellenzék, élükön a liberálisokkal kormányellenes tüntetésekre mozgósítanak országszerte. Ludovic Orban PNL-elnök már be is jelentette: ha sikerül megfutamítani a Dăncilă-kabinetet, ő pályázik a miniszterelnöki tisztségre.

 

{Tovább olvasható még 461 szó.}
Ez hát a felállás huszonnégy órával a sokak által vészjóslóan D-day-nek emlegetett csütörtöki nap előtt. (Jelen esetben a „Dragnea-hadművelet”napjáról van szó). Ha minden igaz, mára várható végre döntés a szociáldemokrata politikus korrupciós ügyében első fokon, Dragneának az (újabb) felfüggesztett is biztos börtön, a tét tehát, mint tudjuk, pokoli
Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, 

EZ ÉRDEKELHETI
MÁSKÉP(P) ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Az Europol új egységet hoz létre a ...
Újraindult az erkölcsi bizonyítvány ...
Pályázatot hirdetett könyvkiadásra a ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ