Cristian Tudor Popescut felháborította a CNCD bírsága
Vissza

Cristian Tudor Popescut felháborította a CNCD bírsága

Tízezer lejjel bírságolta meg az Országos Diszkriminációellenes Tanács (CNCD) Cristian Tudor Popescu újságírót Viorica Dăncilă miniszterelnökkel kapcsolatos egyik televíziós nyilatkozata ügyében. Ugyanezt a bírságot kapta Cosmin Prelipceanu műsorvezető is.

Cristian Tudor Popescu a Digi 24 hírtelevízió egyik műsorában a galléros páviánéhoz hasonlította a kormányfő hajviseletét. A CNCD szerint Popescu kijelentése és Prelipceanu hozzáállása túlmutat a véleménynyilvánítás szabadságán. A diszkriminációellenes tanács határozatának értelmében az érintetteknek ismertetniük kell a tanács döntését ugyanabban a műsorban, amelyben elhangzott a sértő kijelentés.

A CNCD igazgatótanácsa egyhangúlag, azaz kilenc vokssal fogadta el a döntést, amelyet a közigazgatási bíróságon támadhatja meg a két újságíró.

Amint azt Cristian Tudor Popescu nyilatkozatából kiderül: élni fog a lehetőséggel, és a bírósághoz fordul. Az újságíró cáfolja, hogy sértegette volna Viorica Dăncilăt és igazságtalannak tartja a bírságot. A Hotnews hírportálnak azt nyilatkozta: kiemelték a kontextusból szavait, a diszkriminációellenes tanács egy átírt szöveg alapján hozta meg döntését. Popescu szervilizmussal, a hatalomnak való behódolással vádolta a CNCD-t.

 

 


EZ ÉRDEKELHETI
BELPOL ROVAT CIKKEI

ROPOGÓS ROPOGÓS

Biztonsági öv nélküli vezetésért ...
Kelemen Hunor: a román EU-elnökség fő ...
Cioloș: el kell kerülni az enklávék ...

NÉPSZERŰ NÉPSZERŰ

  • Visszahelyeznék a Sissi-szobor ...
  • Még nincs vége
  • „Ahogyan élek, az a hazám”
  • Szépen hangzó szavak mellett jó ...
  • Kutyából szalonna